Uspeh na mednarodni kemijski olimpijadi

02 Avg2018
974

LJUBLJANA – Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) sporoča, da so mladi slovenski kemiki na mednarodni kemijski olimpijadi dosegli lep uspeh – osvojili so dve srebrni in bronasto odličje.

Letos je 50. mednarodna kemijska olimpijada med 19. in 29. julijem potekala v dveh državah, in sicer na Slovaškem na Univerzi Comenius v Bratislavi in na Češkem na Univerzi za kemijo in tehnologijo v Pragi. S tem so obeležili 50. obletnico olimpijade, saj je prva mednarodna kemijska olimpijada potekala leta 1968 v Pragi, v takratni skupni državi Češkoslovaški.

Slovenijo so zastopali štirje predstavniki – Jože Gašperlin z Gimnazije Kranj, Nastja Medle z Gimnazije Novo mesto ter Martin Rihtaršič in Vid Kermelj z Gimnazije Škofja Loka. Martin Rihtaršič in Vid Kermelj sta osvojila srebrno odličje, Jože Gašperlin pa je osvojil bron. Na olimpijadi je s svojimi ekipami mladih kemikov sodelovalo 76 držav in 6 držav opazovalk. Slovensko ekipo sta spremljala dr. Berta Košmrlj in dr. Andrej Godec s Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani.

Vir in foto: ZOTKS

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Mednarodno Novice

Sorodni članki

Avtorji