Ulična intervencija “Misli na mariborskih ulicah” »Plodovi pripadajo vsem, a zemlja ni od nikogar.« (J.J. Rousseau)

20 Avg2018
1,928

MARIBOR – Mladi člani in prostovoljci društva IndiJanez so v četrtek, 16.8.2018 v okviru programa Sobivamo! izvedli ulično intervencijo, s katero želijo mimoidoče vzpodbuditi k aktivnemu dojemanju okolice, postavljanju dobrih zgledov in aktivni participaciji v družbi.

Ekipa Društva IndiJanez je v mestnem jedru namestila barvite talne oznake z različnimi citati znanih in manj znanih avtorjev. Namen akcije je preko sistema mladi-okolica opozarjati in opominjati na nekatere pereče probleme, ki se jih bodisi zavedamo ali ne. Z mislimi želijo mimoidoče povabiti k razmisleku o našem planetu, sebi, družbi in življenju nasploh. S tokratnimi mislimi želijo ozaveščati predvsem o ranljivosti planeta in o uravnoteženem sonaravnem bivanju iz katerega smo se zaradi lastne nevednosti sami izključili.

Primeri misli:

»Mi vsi uporabljamo isti zrak, zemljo in vodo. Vsi smo povsem soodvisni drug od drugega.«  ( Louise L. Hay)

»Narava sama uniči vsakogar, ki ne pozna meja svojih moči.« (Tone Svetina)

»Tako se bo zgodilo z Zemljo. Prišel bo nekdo, jo prevrtal, si jo nataknil na vratno verižico in odšel.«(Rudi Kerševan)

Misli bodo na voljo vse do sredine septembra. Akcija daje dodano vrednost mestu Maribor, saj gre za zanimivo popestritev mestnega jedra. Vse mimoidoče pozivajo, da se ustavijo za trenutek, si preberejo misli, razmislijo o njihovem sporočilu in dovolijo, da sobivajo z njimi.

 

Vir in foto: Društvo IndiJanez

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Članki Dogodki Lokalno

Sorodni članki

Avtorji