Poletne počitnice 2018 Novost počitniko varstvo otrok

14 Avg2018
1,033

VELENJE – Na čas poletnih šolskih počitnic se z različnimi programi pripravljajo številne velenjske nevladne organizacije, javni zavodi in drugi, ki počitniški čas zapolnijo s številnimi prostočasnimi aktivnostmi, da šolarjem in družinam poleti ni dolg čas, sploh v dneh, ki jih preživljajo doma, v dolini.

Žal pa so lahko za starše poletne počitnice tudi čas skrbi, kako poskrbeti za varstvo mlajših šolarjev, saj mnogi nimajo toliko dopusta, da bi lahko bili z njimi. Zato so imeli v letošnjem letu prvič možnost vključitve šoloobveznih otrok v organizirano poletno počitniško varstvo.

Program celodnevnega počitniškega varstva smo v sodelovanju z MO Velenje in občino Šoštanj skupaj pripravili in izvedli Medobčinska zveza prijateljev mladine (MZPM) Velenje, Športna zveza Velenje in Mladinski center Velenje.

Celodnevno varstvo poteka vse delovne dni, od 2. 7. do 31. 8. 2018, od 7. do 16. ure. Udeleženci so lahko učenci od prvega do petega razreda osnovnih šol (oziroma stari od 6. do 10. let).

V času od 30.7. do 10.8. je celodnevno varstvo potekalo pri nas, v Mladinskem centru. Otrokom smo popestrili dneve s športnimi in družabnimi aktivnostmi (namizni tenis, biljard, ročni nogomet) ter igranjem družabnih iger. Odpravili smo se na sprehode v naravo, gozd, obiskali gradove, jezero, otroška in športna igrišča. Otroci so veliko ustvarjali ter se preizkusili v žongliranju in igranju na afriške bobenčke. Program so poleg zaposlenih v Mladinskem centru pomagali izvajati prostovoljci, zunanji izvajalci, vaditelji Športne zveze ter dijaki iz projekta Čisto moje Velenje.

Vir in foto: Mladinski center Velenje

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice Projekti

Sorodni članki

Avtorji