Drugi samorogov roadtrip Destinacija: Dežela medijev

29 Avg2018
914

MARIBOR – Maribor skozi rožnata očala ponovno vabi na dvodnevno delavnico. Letos bomo raziskovali sebe in svet socialnih omrežij, dejting aplikacij, serij, pop kulture in vse ostalo, kar ti pade na pamet. Delavnica pred teboj je priložnost, da v skupini mladih poiščemo odgovore na vprašanja, ki nas zanimajo. Poudarek bo na izmenjavi osebnih vprašanj, mnenj in izkušenj.

Ali ima LGBT+* skupnost v medijih poseben prostor?
Kako smo reprezentirani?
Kakšna so pravila dejtanja na spletu?
Kaj narediti v primeru sovražnega govora in groženj na internetu?
Katere serije je treba nujno gledat?
Kaj je must-read LGBT+ knjiga tega poletja?

Naš skupen roadtrip se bo pričel v soboto, 8. septembra, ob 10.00 uri in bo trajal do nedelje, 9. septembra 2018, do 17. ure. Družili se bomo v prostorih MKC Maribor, Ob železnici 16, Maribor. Delavnica poteka dva dni, tako da bomo v celoti poskrbeli za hrano in materiale. Zaželeno je, da si na delavnici oba dni. Ker bodo aktivnosti potekale tudi v večernih urah, ti lahko ponudimo nočitev v Hostlu Pekarna, strošek nočitve pa bo kril MKC Maribor.

Delavnica je namenjena mladim med 15. in 29. letom, ki se jih LGBT+ tematika osebno dotika. Prijava na delavnico je možna do srede, 5. septembra. Več

Cilj delavnice je ustvariti varno in sprejemajoče okolje, zato velja ničelna toleranca do kakršne koli oblike nasilja ali sovražnega govora. Število mest na delavnici je zaradi zagotavljanja varnega prostora in kvalitete dela omejeno. Prijave na delavnico bomo sprejemali do zapolnitve mest.

Delavnico bosta vodila Gregor Brdnik in Tanja Veber.

Za dodatne informacije o delavnici se lahko obrneš na Gregorja (gbrdnik@gmail.com) ali Tanjo (tanja.veber@mkc.si, 051 659 929) ali nas kontaktiraš preko Facebook strani Maribor skozi rožnata očala.

Samorog čaka, tako da vabljen_a, da se nam pridružiš!

*Kratica LGBT+ označuje lezbijke, geje, biseksualce_ke, trans osebe in druge spolne usmerjenosti, identitete in izraze.

Vir in foto: Mladinski kulturni center Maribor

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji