Mavrična dežela v Laškem

19 Jul2018
1,444

LAŠKO – Pivo in cvetje je prepoznaven laški festival, v sklopu katerega je, že drugo leto zapored, potekal program za mlajše obiskovalce. Mavrična dežela, v organizaciji STIK-a Laško in z veliko podporo ŠMOCL-a, Študentskega, mladinskega in otroškega centra Laško.

Mavrična dežela je letos potekala od četrtka do nedelje in kljub spremenljivemu vremenu lahko rečemo, da je bil obisk zelo dober, celo boljši, kot lani.

Bogat program kljub spremenljivemu vremenu  

Mavrična dežela se je zaradi vremena tokrat selila od Kulturnega centra do Zdraviliškega parka, vendar je bila kljub temu programsko zelo bogata.

WP_20180712_16_04_36_Pro

Mladi obiskovalci so si lahko poslikali obraz. (Foto: Maja Horvat)

Otroci so tako lahko vsak dan ustvarjali z animatorkami in animatorji iz Mavrične dežele in z umetnikom Simonom Sando. Lahko so ustvarjali obročke za lase, porisali kozarček ali si poslikali majico, ustvarjali Robin Hoodove kape, risali in barvali. Domči balonči je otrokom izdeloval čudovite oblike iz balonov. Mogoče si je bilo urediti pričesko in si poslikati obraz. Otroci in tudi njihovi starši so se lahko popeljali z Mini ekxpressom, prikupnim vlakcem, ki je bil letošnja novost. Vsak dan pa so si lahko ogledali tudi drugo lutkovno ali gledališko predstavo.

Višek je Mavrična dežela vsekakor doživela v soboto, ko je trajala ves dan. Takrat so se animatorjem, ki so v programu sodelovali vsak dan, pridružili še številni drugi akterji.

Razvajati se je bilo mogoče v Mini wellness kotičku. Izdelati si je bilo mogoče odlične karikature. Otroci so lahko uživali v kar dveh predstavah. Otroški predstavi Žabica Ema in otroškem muzikalu Vila Flora. Mladi obiskovalci so lahko zajezdili čudovitega konja ali se preizkusili v lokostrelstvu. Potekal pa je tudi finale mini talent showa Zasoliraj, ki je bil letošnja novost Mavrične dežele. Tekmovanje je potekalo v treh delih. Organizirana sta bila dva predizbora in finale, v katerem je sodelovalo kar 19 finalistov.

Mavrično deželo so v veliki meri ustvarjali mladi

Mavrična dežela je tako postregla s pravo mavrico različnih doživetij in aktivnosti, njen namen pa je bil zagotovo dosežen. S prireditvijo so namreč svoje dogajanje dobili tudi najmlajši, v samem projektu pa je, v vlogi animatorjev in organizatorjev, sodelovalo veliko mladih, kateri so s tem dobili občutek, kako je ustvarjati tovrstne dogodke.

Zaključimo lahko torej z mislijo direktorice STIK-a Laško, Janje Urankar Berčon. »Mladi so tisti, na katerih svet stoji. Oni bodo tovrstne festivale vodili in organizirali v prihodnje. Prav je, da se učijo in sodelujejo že zdaj. S tem jih tudi zadržujemo v kraju in jim nudimo možnosti za preživljanje prostega časa v domačem okolju.«

WP_20180713_18_24_06_Pro

Kitke in z barvami ozaljšani lasje. Zakaj pa ne? (Foto: Maja Horvat)

 

Vir in foto: Društvo študentski, mladinski in otroški center Laško

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice

Sorodni članki

Avtorji