Šentjurska mladinska društva Izzivi v letu 2018

27 Dec2017
1,350

ŠENTJUR – Tik pred decembrskimi prazniki se je na Mladinskem centru Šentjur še zadnjič v letu 2017 sestala Komisija Občine Šentjur za mlade. Komisiji, ki jo povečini sestavljajo mladi, so se pridružili še predstavniki mladinskih društev in društev, ki delajo z mladimi na območju Občine Šentjur.

Komisija se je seznanila z osnutkom razpisa Občine Šentjur za mladinske programe in projekte za leto 2018. Predstavnica občinske uprave Judita Methans Šarlah je prisotne seznanila še z novico, da je Občini uspelo podaljšati certifikat Mladim prijazna občina, ki ga podeljuje Inštitut za mladinsko politiko, do leta 2021. Pri tem je izpostavila pozitivne ukrepe za mlade občane in mladinska društva v občini, ki jih bo Občina še naprej izvajala.

Predstavniki mladinskih društev in društev, ki delajo z mladimi, so predstavili izzive, s katerimi se soočajo pri svojem delovanju. V nekaterih krajih po občini, v katerih prej ni nikoli delovalo kakšno mladinsko društvo ali pa je to ugasnilo, je dosti težje privabiti mlade k aktivnemu sodelovanju v društvu, saj jim takšna organiziranost ni blizu in se težje vključijo v programe in aktivnosti društev. Poseben izziv je zagotavljanje enakomernega vključevanja novih generacij v delovanje društev, saj se številni raje odločijo za pasivno sodelovanje in nočejo dajati pobud za nove projekte ali izvajati obstoječih, hkrati pa se mladi pritožujejo, da zanje v občini ni aktivnosti in prireditev. Pogovarjali so se tudi o manjku ustreznega prostora za izvajanje koncertne dejavnosti manjšega obsega, ki predstavlja večji izziv za šentjurske študente ter kakšni so trendi delovanja mladinskih društev v prihodnjih letih.

Vir in foto: Mladinski center Šentjur

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Članki Lokalno

Sorodni članki

Avtorji