Državna priznanja v mladinskem sektorju Mnenje bivšega prejemnika državnega priznanja Jana Peloze.

06 Okt2017
1,037

SLOVENIJA – Na uredništvu mlad.si nadaljujemo s sklopom prispevkov, v katerih smo bivše prejemnike državnih priznanj vprašali, kaj jim pomeni najvišje priznanje RS za dosežke na področju mladinskega dela in kakšne so po njihovem mnenju kvalitete, ki odlikujejo dobrega mladinskega delavca.

images

Jan Peloza, foto: Matej Pušnik.

IMG_20151204_140326Leta 2015 je za kakovostno in uspešno delo na področju mladinskega dela v daljšem obdobju prejel tudi Jan Peloza, ki je na pobudu našega uredništva, za portal mlad.si, zapisal nekaj vtisov:

Ta nagrada mi je pomenila ogromno. Na nek način zahvala za doprinos razvoju sektorja v zadnjih dvanajstih letih, po drugi strani pa motivacija in sporočilo za naprej, da je potrebno še dosti storiti in da se pri temu računa tudi name in na osebe, ki z mano sodelujejo. Vsekakor sem tisto noč zaspal srečen.”

“Izpostavil bi zgolj eno kvaliteto: mladinski delavec mora biti pragmatičen. V sektorju kot je naš, je zelo težko preživeti s striktnimi pravili, hkrati pa brez njih kakšenkrat tudi ne moremo preživeti. Kdaj biti nasmejan, kdaj namerno jezen, vsekakor pa ne pozabiti, da delamo za boljši jutri in, da se je potrebno vedno spomniti na sočloveka, ki je velikokrat že ob tebi, v organizaciji, kjer sam delaš.”

Vsi, ki bi želeli oddati prijavo predlogov za prejemnike državnih priznanj v mladinskem sektorju ne odlašajte, saj je zadnji datum za oddajo v sredo, 18. oktobra.

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Izpostavljeno

Sorodni članki

Avtorji