Razstava mladih libanonskih umetnikov "Two good listeners make a piece with silence"

02 Avg2017
433

Maribor, Kulturni center Pekarna 04.08.2017 do 01.09.2017

MARIBOR – Vabljeni na otvoritev razstave “Two good listeners make a piece with silence” mladih perspektivnih libanonskih umetnikov, ki je nastala v sodelovanju z njihovim (bivšim) profesorjem – slovenskim interdisciplinarnim umetnikom – Miho Vipotnikom, ki v Bejrutu poučuje film, video in intermedijsko umetnost že vrsto let. Pridružite se nam v petek, 4. 8. 2017, ob 20:00 v galeriji Hladilnica v Kulturnem centru Pekarna. Sodelujoči umetniki: Patil Tokatlian, Rita Tokatlian, Octave Khoury, Eli Mouhanna, Ghenwa Abou Fayad, Melissa Ghazale in Zouhair El Helou. Rastava bo na ogled do 1. 9. 2017.

Rezultat enomesečne študijske rezidence v okviru programa Soba za goste / GuestRoomMaribor je instalacija, ki združuje medije filma, video umetnosti, zvoka, performansa, slikarstva, fotografije, grafičnega oblikovanja. Vsebinsko je postavitev je posledica dialoga na večih ravneh; intimnega, medosebnega, dialoga s prostorom, kontekstom kulturnega centra in kontekstom malega obskurnega evropskega mesta. Univerzitetni študijski proces predstavlja sorazmerno varno okolje medtem ko obisk rezidenčnega programa v tujini z marsikaterega gostujočega pomeni prvi »reality check«, možnost razvoja lastnega izraza, (ne)sodelovanja, sprejemanja kompromisov, vzpostavljanja ali zavračanja definicije profesionalnosti.

Dialog postavitve bo zaključen, ko vstopi vanj publika.

Pogosto izpostavljamo, da rezidenčni program mestu prinaša možnost spoznavanja drugih kultur in ozaveščanja kulturnih razlik, redkeje pa govorimo o kulturnih podobnostih. Iz različnih razlogov svet postaja majhen in dosegljiv, kar bi moralo pripomoči k premoščanju vrzeli in uvidu, da so bistveno manjše kot se zdijo. GuestRoomMaribor tako s pričujočim sodelovanjem z libanonskimi umetniki napoveduje kontinuirano izmenjavo umetnikov med Bejrutom in Mariborom.

Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA

Dogodek

Dne: 04.08.2017
do: 01.09.2017
Kraj: Maribor, Kulturni center Pekarna

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji