Trajnostni razvoj tretjič Promocija trajnostnega načina življenja

27 Dec2016
1,613

ANGLIJA – Evropski program Erasmus+ omogoča mladim iz cele Evrope povezovanje, učenje in nepozabne izkušnje. V tokratni izmenjavi, katere partner je bil Mladinski center Dravinjske doline, so se odpravili na  angleško podeželje v slikovito skupnost Asha centre. Ena izmed glavnih vizij te organizacije je opolnomočenje mladih, da skupaj soustvarjajo prihodnost, ki si jo želijo.

asha1

MCDD

Tema projekta je bila promocija trajnostnega načina življenja. Skozi vse delavnice so udeleženci spoznavali, da je termin trajnostni razvoj, nekaj kar ne more biti le vizija na papirju, temveč moramo le-to preprosto živeti. Tako je bila tudi rdeča nit vseh delavnic trajnostno naravnana: niso se namreč posvečali le klasičnim predavanjem, kjer vse informacije predelamo le z glavo. Tematiko so spoznavali tudi preko praktičnega dela (učenje z rokami), ogromno vsebin pa so preprosto začutili in se prepustili toku (učenje s srcem). Spoznavali so teme iz popolnoma različni področij: biodinamično vrtnarjenje, moč petja, izkušanje empatije, bivanje v skupnosti, povezovanje umetnosti in znanosti, vloga posameznika v skupini, …

Format izmenjave, ki se odvija v skupnosti, daje tudi ogromno prostora za osebni razvoj. Vsak posameznik je namreč deležen izjemne podpore vseh članov Asha centra, kot tudi udeležencev izmenjave. Tako se lahko vsak sooči s svojimi omejitvami in stopi na pot trajnostnega življenja, ki se začne prav pri vsakem posamezniku.

Eden od udeležencev pa je o svoji izkušnji povedal: “Vesel sem, da sem imel priložnost obiskati prostor, ki izžareva izjemno energijo, prisostvovati pri zanimivih delavnicah, ter spoznati čudovite ljudi in skleniti nova prijateljstva. Izmenjava me je ponovno opomnila, da se okoli nas že piše ogromno pozitivnih zgodb. Izjemno moč pa v sebi skriva povezovanje. Skupaj smo močnejši.

Vir in foto: MCDD

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Mednarodno

Sorodni članki

Avtorji