S pomočjo donacije do boljših prostorov Tradicionalni 7. novoletni Živ žav

28 Dec2016
2,247

NOVO MESTO – »Ali te kdaj kdo vpraša, kaj sploh počnemo na Društvu za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto?« je vprašala Hanita, prva polovica voditeljskega para, ki je konec decembra povezoval tradicionalni 7. novoletni Živ žav, s katerim otroci in mladi, ki obiskujejo dnevne centre za otroke in mlade v Novem mestu, obeležijo zaključek letnih aktivnosti.

_mg_0124

DRPDNM

»Ja, marsikdo,« je odvrnila druga polovica para Rinesa, »ampak včasih je to težko povedati z besedami. Veliko lažje pokažemo z videoposnetkom!« Okoli sto obiskovalcev si je nato ogledalo štiriminutni film, ki je v plesnih ritmih prikazal, kaj vse je med letom počelo okoli 200 otrok in mladih, ki iz različnih razlogov nimajo možnosti za enakovredno vključevanje v družbo. »Društvo s svojim programom krepi njihov položaj in vlogo ter prispeva k njihovi učinkovitejši in večji družbeni vključenosti ter razvijanju socialnega, kulturnega in človeškega kapitala,« je v svojem nagovoru poudarila vodja programa Andreja Luštek. Seveda bi tako vsestranski program društvo težko izvajalo brez pomoči ministrstva za delo družine, socialne zadeve in enake možnosti, lokalne skupnosti in donatorjev. »Zato se danes iskreno zahvaljujem letošnjim donatorjem Rotary klubu Novo mesto in Lions klubu Novo mesto za finančno donacijo 2000 €, Maletškemu redu za družabne igre in športne rekvizite, Leo klubu Ljubljana pa za igrače in družabne igre, ki so jih zbirali v humanitarni akciji.« Finančno donacijo, ki sta jo društvu slavnostno podelila predstavnika Lions in Rotary kluba Novo mesto Denis Mikec in Aleš Petrovič, bo društvo porabilo za obnovo dotrajanih prostorov, v katerih poteka omenjeni program.

_mg_0062

DRPDNM

V pestrem novoletnem programu, ki so ga v prostorih mladinskega kluba Lokalpatriot pripravili otroci in mladi sami, so se povabljenim predstavili s svojimi talenti in veščinami. Posebej so izstopale točke beat-boxerjev Fationa in Melvlina, ples romskih deklet, instrumentalna zasedba slovenske harmonike in albanskega instrumenta prim ter zabavno plesno tekmovanje med uporabniki in mentorji dnevnega centra. Vrhunec pa je voditeljski par napovedal z besedami: »Na dnevne centre prihajamo otroci različnih narodnosti. Vsak jezik je na svoj način čudovit, zato prisluhnimo pesmi Zima, ki je nastala na naših delavnicah in jo bomo izvedli v slovenskem, albanskem, romskem in bosanskem jeziku.«

 

Vir in foto: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji