Za individualno pomoč pri učenju Prostovoljski programi učne pomoči v MC - dobra priložnost za gradnjo socialne mreže.

30 Dec2015
2,428

RADLJE OB DRAVI – V MMKC-ju Radlje ob Dravi so leta 2012 na pobudo obiskovalcev med poletnimi počitnicami prvič  nudili individualno pomoč pri učenju, takrat so bili to uporabniki, ki so bili negativno ocenjeni in so imeli popravne izpite.  Danes se je učna pomoč precej razširila in okrepila. Opažamo, da prav vsi učenci svojo znanje izboljšajo in še z večjim veseljem odhajajo v šolo po novo znanje, sporočajo izvajalci programa.

Pomoč je namenjena predvsem tistim otrokom, ki zaradi različnih vzrokov  ne zmorejo dosegati zastavljenih učnih ciljev in potrebujejo individualno vodenje in spremljanje. Eden od teh vzrokov je lahko tudi slaba socialna mreža.

246

Za individualno pomoč pri učenju.

Pomoč sicer poteka poteka individualno v prostih urah učenca, v popoldanskih urah, vendar pred in po učni pomoči obstajajo možnosti, da posameznika vključijo v različne zanimive dejavnosti. Tako se z uporabniki ne samo učijo, temveč pletemo  tudi socialno mrežo.  Opazili smo, da se naši uporabniki vedno bolj z veseljem družijo v naših prostorih na različnih dejavnostih tudi takrat, ko na urniku ni učna pomoč ter hkrati pridobivajo tudi druga neformalna znanja in kompetence ter seveda nov krog sovrstniških poznanstev. To pa je tudi namen in cilj mladinskega dela.

S projektom nadaljujejo in ga nadgrajujejo. Sedaj nudijo učno pomoč kontinuirano tudi devetim tujcem. Pri izvajanju projekta jim pomagajo prostovoljci  srednješolci Gimnazije Ravne na Koroškem,  ter drugi prostovoljci iz njihovega kraja.

Vir in foto: Marenberški mladinski center Radlje ob Dravi

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice

Sorodni članki

Avtorji