Okužba s prostovoljstvom

31 Dec2015
2,346

NOVO MESTO – Mladi novomeški prostovoljci si decembra tradicionalno privoščijo praznovanje svojega praznika, mednarodnega dne prostovoljstva, in letos so praznovali tako, da so se dobro uro smejali. December pa so nekateri izmed njih zaključili še z izletom v Trst, kjer so si ogledali plod svojega poletnega dela.

Prostovoljstvo - 650x320

Prostovoljstvo.

Tradicionalno obeležje 5. decembra, mednarodnega dne prostovoljstva za ekonomski in socialni razvoj za novomeške prostovoljce vsako leto pripravi Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto v sodelovanju z organizatorji in mentorji prostovoljnega dela v različnih organizacijah. Letos so se prostovoljcem za njihov neprecenljiv prispevek zahvalili z ganljivim nagovorom in s predstavo stand up komika Admirja Baltića z naslovom Slaba družba.

Vsem novim prostovoljcem, ki ste v letošnjem letu prvič stopili v svet prostovoljstva, izrekam čestitke za vašo odločitev,” je v imenu vseh mentorjev prostovoljnega dela začela Anica Kastelec z Gimnazije Novo mesto. “Vsem, ki svoje poslanstvo nadaljujete že več let, izrekam pohvalo in poklon za vašo vztrajnost. Današnja udeležba dokazuje, da vas je še veliko, ki vam je mar za ljudi v naši družbi. Niste samo generacija virtualnega sveta, ampak prisegate tudi na pristen človeški odnos. Na nek način ste ‘okužili’ z virusom dobrega in željo rad bi pomagal. Za tiste, ki v vodah prostovoljstva krmarite že več let, lahko rečemo, da je nedolžna viroza prerasla v kronično bolezen, ali bolje, kronično ljubezen do tega dela. Iskrena hvala za vse, kar počnete!”

Mikrofon je nato prevzel Admir Baltić in okoli sto prostovoljcev spravil v enourni smeh s svojo avtorsko stand-up monokomedijo Slaba družba.

Deset prostovoljcev pa je svoje prostovoljsko leto zaokrožilo z obiskom Trsta, kjer so med julijem in septembrom v Dijaškem domu Srečka Kosovela soustvarjali program poletnega središča za otroke. Na 17. decembra dijaški dom praznuje rojstni dan, ki ga obeleži z Domskim dnem, kot gostje pa so se slavju pridružili tudi prostovoljci. Tik pred slavjem so skupaj z otroki, s katerimi so delali poleti, pomagali okrasiti dom.

Vir in foto: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice

Sorodni članki

Avtorji