Mafijski šef na izposojo Igralci ves čas nastopajo v dveh vlogah.

31 Dec2015
2,131

MARIBOR – Mladinski centri, dijaški domovi, osnovne in srednje šole si lahko za ceno poštnine pri Društvu Salezijanski mladinski center Maribor izposodite simulacijsko namizno igro Mafijski šef in moderatorja, ki jo v skupini izvede.

Igra udeležencem omogoča na osebni ravni izkusiti zakonitosti trga z belim blagom, podkupovanja, korupcije ter drugih nezakonitih poslov.

12318045_10153927468442867_909110806_o

Ob igri.

V dveh šolskih urah med 10 in 25 udeležencev v skupinah razvije svojo “mafijsko” kulturo in strategijo prodora na trg. Igralci ves čas nastopajo v dveh vlogah. Pri svoji mizi so v poslovnem okolju med drugimi šefi, vsa druga omizja pa predstavljajo potencialni trg. Z jasno prostorsko ločitvijo se kljub interakciji dokaj lahko vživijo tako v vlogo žrtev kot v vlogo mafijskih šefov. V igri ne manjka zapletov, pravih poslovnih priložnosti, velikega policista, ki bdi nad vsakim migljajem udeležencev in pravih mafijskih šefov, ki želijo prisiliti v nečedne posle vse soigralce.

Udeleženci na lastni koži občutijo, kako zahtevno se je v praksi držati Etičnih kodeksov poslovanja, ko pa so nečedni posli tako blizu in tako lahko dosegljivi, da ni potrebno narediti kaj veliko in že ste kot posameznik do vratu v začaranem krogu enega od nedovoljenih trgov.

Udeleženci lahko sebe in svoje soigralce spoznajo v novi luči načelnih ali pragmatičnih soigralcev. Ker gre samo za igro, pač ne boli tako, kot če bi šlo za resničen denar, za resnična življenja.

Metode, ki jih vgrajujemo v namizno simulacijsko igro „Mafijski šef“, so usmerjene v simuliranje procesov, ki pogojujejo in vzdržujejo posameznikom in družbi škodljive drže

Skozi izkušnjo svojega strateškega boja na mafijskem trgu bodo razvili potrebne obrambne sisteme, kako se upreti izkoriščanju in realnim nevarnostim, ki pretijo tudi njim in tako po principu aha efekta spoznali, kako se je tem pastem možno postaviti po robu. Igra se zaključi v kratki analizi dogajanja.

Vir in foto: SMC Maribor

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice

Sorodni članki

Avtorji