Analize lokalnih mladinskih politik v slovenskih občinah

16 Apr2015
783

Področje lokalnih mladinskih politik in mladih se v luči nezavidljivega položaja, v katerem se je znašla današnja mladina, počasi, a vztrajno spreminja. Če se je prej o lokalnih mladinskih politikah zgolj šepetalo, se danes tako nacionalne kot lokalne oblasti, bolj načrtno usmerjajo v področje mladine in lokalnih mladinskih politik. Posvečajo se ukrepom zaposlovanja mladih, izobraževanja, zdravja, mobilnosti, reševanja stanovanjskega vprašanja.

Lata 2010 je bila v okviru projekta Mladi odpiramo prostor: Vzpostavljane in razvoj lokalnih mladinskih politik izvedena obširnejša raziskava s področja lokalnih mladinskih politik v slovenskih občinah. V letih po raziskavi so tako Inštitut kot druge organizacije izvedli nekaj odmevnih programov, katerih namen je bilo ozaveščanje o pomenu mladih in pripravi usmerjenih ukrepov lokalne mladinske politike.

Danes, 5 let kasneje, Inštitut za mladinsko politiko zanima, kaj se je na področju mladine v slovenskih občinah zgodilo. Ali se lokalne skupnosti bolj posvečajo področju mladine? Ali so pri tem učinkovite?

V mesecu aprilu tako poteka anketiranje predstavnikov vseh lokalnih skupnosti v Sloveniji z namenom identifikacije obstoječih ukrepov s področja lokalnih mladinskih politik ter splošnega stanja na področju mladine po posameznih občinah.

Z analizo želi Inštitut za mladinsko politiko opraviti pregled stanja na področju lokalnih mladinskih politik v slovenskih občinah z namenom krepitve področja tudi v prihodnosti. Rezultate raziskave lahko pričakujemo v naslednjim mesecih.

Vir: Inštitut za mladinsko politiko

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Aktualno Novice

Sorodni članki

Avtorji