Mladinska vstopna točka

30 Dec2014
2,520

MVT omogoča razvoj kompetenc ter nova znanja in izkušnje. Mladi tako gradijo na neprecenljivi mreži aktivnosti ter zbirajo točke, ki pa jih lahko nato zamenjajo za spodbudne nagrade! Inovativna spletna platforma domuje na naslovu www.mladinskakartica.si, kjer so informacijske vsebine dostopne prav vsem, dostop do MVT sistema nagrajevanja pa je omogočen le imetnikom kartice. Imetniki tako preko številnih online in offline aktivnosti zbirajo točke in nenazadnje tudi nagrade!

 

Kako MVT deluje?

Program je namenjen mladim med 15. in 30. letom, torej do vključno 29. leta. Orodje za dostop do ovrednotenih aktivnosti in nagrad je Mladinska kartica, prej poznana kot Ej!KArtica. Več o kartici pa tukaj.

 

Kako se zbirajo točke?

Točke lahko mladi zbirajo na različne načine:
• Berejo članke, gledajo posnetke, objavljajo prispevke, izpolnjujejo ankete, komentirajo, soustvarjajo in delijo s prijatelji… Tako enostavno je zbirati točke na spletu!
• Program pa v prvi vrsti omogoča nabor točk za udeležbo pri aktivnostih partnerskih organizacij: izobraževanja, delavnice, prostovoljsko delo…

 

Kaj s točkami?

Aktivnosti so različno ovrednotene glede na stopnjo participacije. Bolj je posameznik aktiven – več točk lahko zbere – višje ovrednotena nagrada mu je vedno bolj dosegljiva! Ko zbere dovolj točk za dotično nagrado, jo lahko preprosto rezervira kar preko spleta. 

 

 

Pogrešate specifično aktivnost? Imate v mislih organizacijo, ki bi ponudila aktivnost v sklopu platforme? Imate idejo za nagrado? Bi organizirali ali vodili delavnico? Kontaktirajte nas na info@mladinskakartica.si, z veseljem bomo pomagali pri realizaciji ideje. Za vprašanja, predloge in komentarje smo vedno na voljo!

 

Čas je za aktivno participacijo ter nabor točk za privlačne nagrad!

 

 

“Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad RS za mladino. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, tretje razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«; prve prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistemov izobraževanja in usposabljanja«, ter Javnega razpisa za izbor operacij s področij socialnih in državljanskih kompetenc mladih.”

 

Vir: MOBIN, Zavod za mobilnost in informiranje mladih

Sorodni članki

Avtorji