Mladi prostovoljci izvedli že 4. Pravljično deželo

24 Dec2013
2,317

 Več kot dvajset mladih prostovoljcev, najmlajši jih šteje 12, najstarejši pa bodo kmalu stopili v "nova dvajseta", so prejšnji četrtek, 19. in petek, 20. decembra, za otroke in njihove družine v Kulturnem domu Šentjur pripravili že 4. Pravljično deželo.

 

  

 

Namen projekta ostaja isti že od jeseni 2010, ko se je pobudnica Pravljične dežele Sara Zupanc oglasila na Mladinskem centru Šentjur iščoč podporo pri organizaciji projekta, tj. pripraviti ustvarjalni in kulturni program za otroke ter jim pričarati praznično vzdušje. Starše pa razbremeniti skrbi in razvedriti, saj bo naslednje leto zagotovo lažje in boljše.

 

  

 

Obrazi prostovoljcev so se skozi leta menjavali, nekateri so dobili že prve gube, a nekaj stvari ostaja istih. Vsako leto se pripravi pester program za ustvarjalne delavnice, vsako leto se povabi šolarje, da pokažejo svoje talente, prostovoljci se spremenijo v animatorje in se poveselijo z otroki. Pravljično deželo tradicionalno zaključi obisk Božička, ki prisluhne željam najmlajših ter jim podari skromna darila.

 

 

 

Vir: Mladinski center Šentjur

Sorodni članki

Avtorji