Popotniško novinarstvo za mlade

28 Dec2011
2,355

Na Socialni akademiji so v iztekajočem letu posebej za mlade v sodelovanju z več mednarodnimi partnerji razvijali koncept popotniškega novinarstva oz. Backpack Journalisma, kot je znan v angleško govorečem svetu. Za popotniškega novinarja potrebuješ le nahrbtnik napolnjen z multimedijsko opremo, ki je priročna in enostavna za uporabo. Danes tako nimamo več izgovora, da nas mediji ignorirajo ali pa da v medijih ne najdemo vsebin, ki bi bile zanimive – tudi za mlade. V okviru projekta Backpack Journalism so se odvijali mednarodni treningi in tabori, razvil se je tudi internetni portal http://www.bpjournalism.eu.

 

Na spletni strani projekta je še vedno moč pridobiti dva priročnika, ki sta delo mednarodnih sodelavcev v projektu.

 

  • Priročnik z več kot 200 stranmi Being a Backpack Journalist je namenjen vsem, ki bi radi povedali novinarsko zgodbo skozi besedilo, fotografijo, zvok in sliko.
  • Priročnik How to survive as a mentor pa je namenjen mentorjem popotniškega novinarstva in vsebuje koristne napotke in smernice za vse, ki bi radi bili v oporo mladim in nadobudnim novinarjem.

Knjigi sta zaradi mednarodnega značaja v angleškem jeziku. Shranite si jih je moč na tej povezavi: http://www.bpjournalism.eu/?page_id=345.

 

Vir: Socialna akademija

 

Sorodni članki

Avtorji