Moste open … v okviru projekta Klopca tour vabimo na …

06 Sep2018
2,845

MOSTE – Zgodila se bo prva edicija MOSTE OPEN, ko bomo našo umirjeno četrt zdramili in se družili ob kulturnem, ekološkem, kulinaričnem, glasbenem, otroškem in mladinskem programu. Sobota, 8. september bo dan, ko se bo pločevina na razgretem asfaltu umaknila raznolikim društvom in lokalnim skupinam, ki vse leto tako ali drugače bogatijo življenje Moščank in Moščanov. Dan, ko v Centru kulture Španski borci navadno zgolj odpiramo sezono, smo se letos povezali še s sosednjo Mladinsko postajo Moste, tako da ta dan postaja kulturno povezovanje; dan, ko vabimo vse moščanske organizacije in vse prebivalce te gosto poseljene četrti, da se nam pridružite in da skupaj s smehom in klepetom napolnimo vsem nam ljube Moste!

Dan bo zaznamovalo raznoliko dogajanje od popoldneva do noči. Skozi cel dan nas bosta spremljala garažna razprodaja in art market, kjer ne bo manjkalo unikatnih izdelkov. V zgodnjih urah bodo vaši najmlajši lahko uživali v ustvarjalnih delavnicah, se družili ob učenju cirkuških veščin ter različnih športnih in plesnih aktivnostih. Mladinci bodo lahko izdelali svoj zemljevid Most, tekmovali v športih, se izmojstrili v taborniških veščinah in skozi medgeneracijsko druženje poskušali osvojiti balinarski pokal.

Preizkusili boste lahko »pijana očala« in tako na varen način ugotovili zakaj alkohol in promet ne gresta z roko v roki. Ljubitelji lončnic in vseh zelenih prijateljic pa bo razveselila delavnica presajanja sobnih rastlin. Vse obiskovalce pa vabimo tudi v notranjost Španskih borcev, kjer si boste lahko ogledali fotografsko razstavo mladega fotografa Andreja Lamuta.

Celotno dogajanje bo pospremila kulinarična ponudba, tradicionalni brezplačni golaž ter glasba izpod spretnih prstov izbranih Dj-ev mlajše generacije ljubljanskega Kluba K4. Dan druženja in kulture bomo zaključili z zibanjem v ritmih funka, bluesa in eksperimentalnega rocka skupine Midnight Lightnin’.

In kako se bomo predstavili mi?

Mladinska postaja Moste je skupaj z mladimi, kot odgovor na njihove potrebe, razvila projekt Klopca tour, ki spodbuja aktivno participacijo mladih za urejanje javnih prostorov v okolju bivanja in njihovemu oživljanju. Na MOSTE OPEN bodo organizirali zaključni dogodek v parku nasproti Španskih borcev. Izpeljali bodo kolesarsko/skejtarsko turo skupaj z lokalno mladino, predstavili mladinsko ulično delo (Mreža mlada ulica) in izdelali zemljevid (mladinskega) dogajanja po Mostah ob podpori Turizma Ljubljana. Dogodek podpirajo tudi: Oddelek za mladino MOL, Urad za mladino Slovenije, Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, N’š plac (Večgeneracijski center Cene Štupar).

Komaj čakamo!

Se vidimo!

Vir in foto: Mladinska postaja Moste

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji