Mladi mladim: “Bodimo aktivni!”

05 Sep2018
2,442

RAKIČAN – V Rakičanu je pod vodstvom Konjeniškega društva KOPITO 40 mladih iz Slovenije, Španije, Italije, Madžarske in Romunije od 25. avgusta do 3. septembra 2018 skupaj soustvarjalo Erasmus+ projekt »BODIMO AKTIVNI!«. Skupinsko delo so posvetili iskanju metod, pristopov, motivacijskih tehnik, s katerimi so iskali načine, kako privabiti mladino k bolj

Obiskali so Plesni klub Zeko, kjer jim je Dejan Zečević predstavil svoje začetke, uspehe in jim pokazal nekaj plesnih korakov. Obiskali so tudi Nogometno šolo Mura, kjer so si ogledali mestni stadion Fazanerija in njihove prostore. Zack iz ZDA je mladim predstavil še nekoliko manj znan šport – Disc Golf. Posebna izkušnja, ki so jo doživeli, sta bila tudi jahanje in vožnja s kočijo.

b

Eden izmed najbolj zabavnih večerov je bil medkulturni večer, kjer so mladi spoznali različno kulinariko držav udeleženk.

č

Vsak večer so mladinsko izmenjavo nadgradili s kulturnim spoznavanjem držav udeleženk.

d

Predsednica društva Aleša Bagari pravi: »Mladi udeleženci so ob zaključku mladinske izmenjave javnosti predstavili program Erasmus+ Mladi v akciji, načine, kako mlade spodbuditi k zdravemu in aktivnemu življenju ter svoje končne izdelke. Tako mi kot organizator in tudi udeleženci smo zadovoljni s potekom in izvedbo.«

Fotografska razstava bo na ogled do 9. septembra 2018 v prostorih Dvorca Rakičan (predprostor Modrega salona).

Mladinske izmenjave Erasmus+ so odlična priložnost za spoznavanje novih prijateljev iz Evrope in drugod in za pridobitev nove mednarodne izkušnje in širšega znanja. Več informacij o programu Erasmus+ je dostopnih tukaj.

Potek projekta in informacije o javnem predstavitvenem dogodku so dostopni na Facebook strani vodilnega partnerja Konjeniško društvo KOPITO.

Vir fotografij: KONJENIŠKO DRUŠTVO KOPITO in Anna Giada

Vir prispevka: KONJENIŠKO DRUŠTVO KOPITO

 Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina sporočila odraža izključno stališča avtorja.

Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih sporočilo vsebuje.

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji