Vabilo na obeležitev Mednarodnega dneva mladih

06 Avg2018
784

LJUBLJANA – Mladinski svet Slovenije bo ob Mednarodnem dnevu mladih organiziral igranje igre ‘Kače in lestve’, kjer bo na hudomušen način pokazal kako izgleda osamosvajanje za mlade. Obeležitev Mednarodnega dneva mladih bo potekala v petek, 10. 08., ob 10:08 na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Mladinski svet Slovenije (v nadaljevanju MSS),  krovno združenje mladinskih organizacij, ki delujejo na nacionalnem nivoju in reprezentativna organizacija za zagovarjanje interesov mladih v Republiki Sloveniji, želi ob Mednarodnem dnevu mladih (12. 08.) opozoriti na težave, ki se pojavljajo ob osamosvajanju mladih. Stanovanjska problematika, neredne oblike zaposlitve, kreditni krč, izgorelost.. so vse prepreke, ki danes otežujejo mladim osamosvajanje.

 Za bolj grafično uprizoritev problemov ob osamosvajanju, bo MSS ob Mednarodnem dnevu mladih organiziral igranje igre ‘Kače in lestve’ v naravni velikosti in ob tem predstavil nekatera dejstva in podatke, ki kažejo zakaj se mladi danes osamosvojijo kasneje. Dogodek bo potekal 10. 08. ob 10:08 na Kongresnem trgu (park Zvezda) v Ljubljani.

 Pridružil se bo Zavod Nefiks, ki v sodelovanju z UKOM-om organizira projekt S smehom nad prekarno delo. Za glavni način komunikacije so si namreč izbrali Stand – up.  Le tega vidijo kot način, kako zelo resno temo prekarnega dela mladim predstaviti veliko bolj sproščeno.

 Za vprašanja ali pojasnila nas kontaktirajte na pr@mss.si ali 040 797 994 (Klemen).

 Vir in foto: Mladinski svet Slovenije

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji