Skok v poletje Za več kot 300 otrok skrbelo 35 mladih prostovoljcev in animatorjev

36543223_1977265355818743_870032293949865984_o
07 avg2018
144

MARIBOR – Dvotedenski počitniški program je potekal med 25. junijem in 6. julija. Mladi animatorji so skrbeli za kvalitetno preživljanje počitniških dni vsak delovni dan med 7. in 16. uro.

Vsak dan je bilo novo doživetje, celotno druženje pa ob osrednji poučni zgodbi so zaznamovale ustvarjalne delavnice, ki jih je bilo kar 12 različnih vsak dan. Letošnje vreme nam ni bilo najbolj naklonjeno za kopanje, za to smo torke preživeli na Pohorju. Do tja smo se sprehodili peš, se vozili z PoharJet-om, se igrali in uživali v naravi. Mlajša skupin otrok je torkove dneve preživela v Bumbar parku, kjer so se razmigali na različnih igrali.

Četrtki so bili rezervirani za izlete. V prvem tednu smo se odpravili na potep po poteh pralčevega. Obiskali smo muzej pračloveka v Krapini. V drugem tednu pa smo se odpravili v Motorik park Gamlitzu, kjer smo dan izkoristili tudi za skok v vodo in kopanje.
Tedna sta kar prehitro minila in že je bil tu petek, ko smo skupaj s starši zaključili program. Pripravili smo piknik in jih predstavili naše izdelek, zaplesali nove plese, peli pesmi in si ogledali slike iz naših dogodivščin.

Da so otroci res uživali je z lahkoto razbrati iz fotografij, maši počitniški programi so zaznamovani tudi s sodelovanjem z drugimi organizacijami, tako smo letos sodelovali z Zavodom PIP, ki je v sodelovanju s Društvom študentov invalidov Slovenija pripravila delavnico »Izkušnja spreminja«. Na delavnici so se otroci na izkustven način spoznali vsakdan invalidov. Eno od delavnic je pripravil Permakulturni inštitut Maribor, ki nas je naučila ustvariti vrtiček v reciklirani embalaži.
Kot vedno, tudi tokrat smo vključili otroke in mladostnike in socialno šibkejših družin in manj priložnostmi.

Vir in foto: Društvo Salezijanski mladinski center Maribor

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji