Poletni programi 2018 V Salezijanskem Madinskem centru Celje

DSC05398
22 avg2018
141

CELJE – Ko danes že sedimo za računalnikom, pregledujemo koledar in načrtujemo novo šolsko-animatorsko leto 18/19, ne moremo mimo bogatega počitniškega dogajanja, ki je za nami.

Vštevši intenzivne priprave programov, je za nami osem tednov pestrega programa za otroke in mlade. Vse se je začelo v Celju, ko smo se že en teden pred koncem šole, z animatorji pripravljali na Škofije – program, ki je namenjen animatorjem po zaključku šole, da se še bolj poglobljeno povežejo in pripravijo na Oratorij za otroke. Sledil je dvotedenski Oratorij, ki organizacijski ekipi s 25 animatorji, za približno 180 otrok, predstavlja ne mali logistično-vsebinsko-animacijski zalogaj. Sledili so tedni manj zahtevnega Počitniškega varstva, kjer so v povprečju 3 animatorji s pomočjo kakšnega odraslega skrbeli za pribl. 20 otrok na teden in Morskih užitkov, kjer se je nekaj animatorjev in otrok za en teden odpravilo na Slovensko obalo, kjer smo preživeli lepe in zabavne trenutke na suhem in predvsem v vodi.

Kaj odtehta, da se otroci radi zadržujejo na takšnih programih? Ali je res zgolj potreba staršev po varstvu, ki otroka zaupajo v takšen program?

Kako to, da si otroci po dveh tednih na tretjem počitniškem programu še vedno pojejo himno letošnjega Oratorija v čast velikemu Slovencu Frideriku Baragi? Kako to, da otroci sprašujejo po pogojih in starosti, ki je potrebna za vstop k animatorjem? Zakaj se kakšnemu otroku, ki je vztrajal 5 tednov na počitniških programih tudi zadnji dan ni mudilo domov in so ga starši skorajda »zvlekli« od mize kjer smo vsakodnevno odjavljali odhajajoče? In ne nazadnje čudno, da so po koncu vsega nekateri animatorji »pojamrali« nad počitniškim dolgčasom, saj se ni nič več organiziranega dogajalo?

Vse to so vprašanja, ki se ob zadovoljnosti nad uspehom; nad dejstvom, da se ni nič hujšega zgodilo; nad dejstvom, da noben starš ni protestiral, se pritoževal ali nam grozil; in da je animatorska ekipa ostala povezana, trdnejša in izkušenejša, ki nas ne pustijo ravnodušne in praznih rok, nasprotno pa nas postavljajo pred nove izzive za novo leto, ki se začenja.

Hvala vsem, ki ste bili del tega letošnjega počitniškega dogajanja!

Vir in foto: Vodja SMC Celje z ekipo

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji