Nič več dolgih čakalnih vrst za prvo selitev v Študentski dom Ljubljana

top-soba2
06 avg2018
894

SLOVENIJAMeseca avgusta se iztekajo roki za oddajo prošenj za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2018/2019. Na uredništvu portala mlad.si smo za informacije v zvezi z bivanjem, čakalnimi vrstami in roki za oddajo prošenj prosili Študentski dom Ljubljano, kjer bo letos svojo samostojno pot začelo več kot 7.000 študentov.

Iz leta v leto se trudimo zmanjševati čakalne vrste za vselitve ob začetku študijskega leta, kar nam tudi izredno dobro uspeva. V študijskem letu 2017/2018 smo namreč uspeli zagotoviti ležišča vsem študentom, ki so želeli bivati pri nas, že do sredine meseca novembra.

ŠDL zagotavlja kakovostno bivanje in nudi prostočasne dejavnosti na področju kulture in športa, poglablja raven medsebojnih odnosov, posameznika nauči medsebojnega sožitja in v vsakem pogledu mladim odpira vrata v svet. ŠDL je odprt za različnost, a se zaveda enotnega cilja vseh študentov: dokončanje študija. Bivanje v ŠDL ni samo bivanje, saj lahko stanovalci prosti čas izkoristijo za druženje v klubskih sobah, na športnih površinah, v fitnesu in na zunanjih vadbiščih. Kulturnikom in glasbenim navdušencem omogočamo uporabo glasbene sobe z izvrstno akustiko in pestro bero kulturnih prireditev. Nismo pozabili niti na ekološko osveščanje, prav tako pa nudimo površine za skupnostne vrtove, kjer imajo študentje možnost, da si sami pridelajo hrano in začimbe. Za vse, ki jim pridelava hrane ni tako blizu, pa je na voljo restavracija Rožna Kuh’na, ki ponuja pestre, zdrave in uravnotežene obroke.

Grajenje pozitivne izkušnje in začetek uvajanje v samostojno življenje lahko našim stanovalcem omogočimo v 29 domovih, kjer so zagotovljeni optimalni pogoji za študij in raznovrstne obštudijske dejavnosti. Domovi so razporejeni na različnih lokacijah v Ljubljani v bližini fakultet (Rožna dolina, Bežigrad, Mestni log, Šiška, Center)

Vselitev si zagotoviš s prijavo na Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2018/2019.

Naj ponovno izpostavimo, da se je dinamika vseljevanja spremenila in čakalne vrste niso več dolge. Študentom priporočamo, da po objavi prednostne liste spremljajo našo spletno stran in spremljajo dinamiko vselitev ter se primerno organizirajo v času od začetka študijskega leta do vselitve v enega od naših študentskih domov.

Rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje bivanja je 16. avgust 2018.

Prošnjo za sprejem in  podaljšanje bivanja oddate preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ .

Za dodatne informacije smo vam na voljo na:  (01) 530 6027, (01) 530 6028,  pisarnazasd@stud-dom-lj.si.

Razpis je objavljen na spletni strani Študentskega doma Ljubljana v rubriki bivanje razpisi.

Vir: uredništvo mlad.si

Foto: ŠDL

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji