Kreativnosti ne manjka

02 Avg2018
1,039

SLOVENSKE KONJICE – Mladinski center Dravinjske doline je v sklopu projekta Socio – večgeneracijski center (Socio –VGC) izvedel drugi termin Poletne šole kreativnosti, kjer so se tudi v tem tednu zvrstile različne kreativne delavnice.

Teden se je začel v duhu medkulturnosti, saj je gost Juan Jose de Garcia predstavil Argentino in njeno kulturo. Mladi so spoznali osnove španskega jezika, izdelali so zapestnice v obliki pasavca, se posladkali s piškoti alfajores ter se naučili tradicionalni ples carnavalito. V okviru destinacijskega dneva Rogla – Pohorje je sledil vzpon na Golek.

Na dan znanosti so mladi spoznali nekaj tujih in slovenskih znanstvenikov. Gostje Viljem Pavlovič, Mojca Šegel in Jelka Esih so pripravili različne biološke in kemijske eksperimente, tako da so se ob koncu delavnic vsi lahko posladkali s kemičnim sladoledom ter izdelali svojo žepno galaksijo.

Sledilo je  kopanje v Termah Zreče in zaključek tedna z dnevom piratov in piratk. Otroke sta obiskala policistka Tanja Sakelšek in policist na praksi Dominik Hrovat, ki sta jim predstavila delo policistov in policistk ter ravnanje ob posameznih kaznivih dejanjih. Da bodo njihovi zakladi na varnem, so izdelali tudi svoje skrinjice ter poiskali svoj piratski zaklad.

Več fotografij najdete tukaj:

Poletna šola kreativnosti 1. dan

Poletna šola kreativnosti 2. dan

Poletna šola kreativnosti 3. dan

Poletna šola kreativnosti 5. dan

Projekt Socio VGC sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Financirata ga tudi Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče. (N. K.)

Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice

Sorodni članki

Avtorji