Kot prostovoljec v srčno francosko skupnost

26168188_305996926578395_3485132281888059995_n
02 avg2018
150

EVROPA - V eni izmed skupnosti francoske organizacije L’Arche v sodelovanju z Zavodom Voluntariat vabijo, da se jim pridružijo tudi prostovoljci iz Slovenije. Izkusi bivanje in delo v skupnosti odraslih s posebnimi potrebami, izkušenih zaposlenih in prostovoljcev iz celega sveta. Kot prostovoljec_prostovoljka boš del vsakodnevnih aktivnosti v domu, tvoja naloga pa jih bo narediti čim bolj prijetne za vse udeležence.

Glede na naravo njihovega dela si želijo oseb s čutom za ljudi s posebnimi potrebami in z željo po učenju francoščine. Starostni pogoj +18 let; trajanje 6-12 mesecev oziroma po dogovoru lahko tudi trimesečno delo, za katerega prostovoljci dobijo mesečno denarno nagrado. Kraj: vasica Cuise la Motte, okoli 15 km od mesta Compiegne in 80 km od Pariza.

Francoska organizacija L’Arche ima dolgo tradicijo. Leta 1964 jo je ustanovil Jean Vanier, za to pa se je odločil, ko je spoznal Raphaela in Philippa, medtem ko sta živela v psihiatrični ustanovi. Odločil se je, da jima omogoči drugačno življenje in preselil se je z njima v majhno hiško na vasi. Tako se je zgodba začela, danes pa deluje 150 L’Arche skupnosti v 38 državah na petih celinah.

Zakaj se jim pridružiti?
– Odkrij sebe, svoje talente in omejitve.
– Obogati svoje dojemanje sveta in sočloveka.
– Sooči se s seboj in sprejmi drugačnost.
– Izkusi delo v skupini.
– Odkrij delovanje tovrstne skupnosti.

Kaj dobiš kot prostovoljec_prostovoljka?
– Bivanje v svoji sobi s souporabo kopalnice, zagotovljeno imaš tudi prehrano.
– Mesečna denarna nagrada za delo okoli 480 evrov.
– Usposabljanje pred pričetkom.
– Ves čas imaš podporo tutorja, nudijo ti lahko tudi pomoč pri učenju jezika.
– Vsak mesec prostovoljcem pripadajo prosti dnevi.

Če ustrezaš profilu, ki ga iščejo in če bi te veselilo delo v skupnosti L’Arche de Cuise, piši Sari na programi@zavod-voluntariat.si in na Voluntariatu bodo odgovorili na vsa tvoja vprašanja, od septembra naprej pa že lahko odpotuješ v Francijo.

Vir in foto: Voluntariat

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Izpostavljeno

Sorodni članki

Avtorji