KLJUČni priročnik na voljo

06 Avg2018
639

TRBOVLJE – Ena izmed prioritet Mladinskega centra Trbovlje je podpora mladim pri vstopu na trg dela in iskanju zaposlitve. V okviru projekta Ključ – “Kdor išče delo, hitreje najde službo”, ki ga sofinancirata Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija, smo si postavili ambiciozen cilj – spremeniti želimo model zaposlovanja. Projekt poteka se počasi končuje, zato je čas, da do sedaj dosežene rezultate tudi predstavimo.

V okviru projekta Ključ smo pripravili priročnik z naslovom “KLJUČni PRIROČNIK – Kako izvesti projekt na področju zaposlovanja mladih?”. V priročniku lahko najdete kratek opis projekta in njegova izhodišča, o stanju na področju zaposlovanja v Zasavju in savinjski regiji, kako sta aktivna participacija, mladinsko delo in zaposlovanje povezovani, metodologijo projekta, opis podporne aktivnosti projekta in izzivov. Velikega pomena je strokovni pregled slovenske zakonodaje, ki ga je pripravila odvetnica Biljana Čamber Ristić ter naši predlogi za spremembo zakonodaje oz. širjenje možnosti za izvedbo pilotnih projektov na področju zaposlovanja. Svoje pa so dodali tudi delodajalci, s katerimi so sodelovali, in mladi, ki so bili ključni del projekta.

K sodelovanju pri pripravi priročnika smo povabili različne posameznike in predstavnike organizacije, ki so del področja zaposlovanja in razmere odlično poznajo, vključno s člani projektne skupine in mladimi, ki so bili aktivni v okviru usposabljanj v Ključu.

Priročniki so bili poslani mladinskim organizacijam in mladinskim centrom. V kolikor bi ga želeli imeti, nas pišite na rada.drnovsek@mct.si.

Vir in foto: Mladinski center Trbovlje

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji