Evalvacija MCI s strani širše javnosti

07 Avg2018
654

IDRIJA  – V začetku leta 2018 je Mladinski center Idrija svoje spremljevalce različnih komunikacijskih kanalov vabil k izpolnjevanju vprašalnika, preko katerega smo želeli pridobiti informacije o tem, kako zadovoljni ste z delovanjem Mladinskega centra Idrija, z njegovim programom, prostori, informiranostjo itd.

Ali se npr. vedeli, da… 

… večina vprašanih lokacijo MCI-ja povezuje s klancem?

… ste podali ogromno dodatnih idej za program MCI-ja in da smo marsikatero že uspeli uresničiti, npr. izlet v Gardaland, več koncertov, večer družabnih iger?

Za podrobnejše informacije pa si lahko preberete povzetek evalvacije.

Namen evalvacije delovanja Mladinskega centra Idrija je pregled dosedanjega dela organizacije. Evalvacija bo ključnega pomena za nadaljnjo načrtovanje delovanja in razvoj organizacije. V evalvaciji je sodelovalo 113 udeležencev, pretežno prebivalci Idrije mlajši od 30 let.

Vprašani so zelo zadovoljni z delovanjem MCI-ja in njegovim programom. Vprašani komentirajo, da je program zelo raznolik, da so dogodki kvalitetno izvedeti in da izpolnijo njihova pričakovanja. Udeleženci ocenjujejo, da v MCI programu manjkajo predvsem aktivnosti na področju izobraževanja, športa, zabave in ročnih spretnosti. Pogosto so izrazili tudi željo, da bi organizirali več dogodkov na različnih lokacijah po Idriji, npr. v Mejci, v Idrijski Beli… Glede na odgovore vprašanih pa bi bilo smiselno organizirati več aktivnosti ob petkih in ob vikendih. Vprašani so za delavnico pripravljeni plačati vsaj simbolno ceno (do 10 €), za tečaj pa do 40 €. Na splošno pa jim je bolj pomembno, da je delavnica zanimiva, kot pa, da je brezplačna. Poleg tega bi bili pripravljeni sodelovati tudi na aktivnostih, kamor so vključeni mladi s posebnimi potrebami.

Tisti, ki so v MCI-ju že bili, ga približno polovica obiskuje nekajkrat na leto (1-5x letno). Drugi najpogostejši odgovor pa je bil, da so v naših prostorih 1x na teden. Veliko vprašanih jih v MCI-ju obiskuje različne aktivnosti, pogost odgovor je tudi praznovanje rojstnega dne. Med vprašanimi zelo malo posameznikov še ni bilo v MCI. Med tistimi, ki v MCI-ju še niso bili pa jih večina odgovarja, da zaradi pomanjkanja časa. To se nam zdi dober znak, saj nihče ni napisal, da v MCI-ju ni bil zato, ker mu ne bi bil všeč program ali ker ne bi bil dovolj obveščen.

Vprašani kar dobro poznajo delovanje MCI-ja. Udeleženci na splošno ocenjujejo, da informiranje opravljamo uspešno, čeprav je vedno še prostor za izboljšave. Poznajo naše dogodke, kar pomeni, da jih ustrezno oglašujemo in jasno povemo, kdo je organizator. Niso pa povsem prepričani, če lahko sodelujejo pri oblikovanju programa ali ne. Večina vprašanih ve, kje se MCI nahaja. Največ informacij o MCI-ju pa izvejo preko Facebooka in plakatov po Idriji. Ostali komunikacijski kanali so pri informiranju manj uspešni – najmanj Snapchat in Instagram.

Za prostore MCI vprašani po večini odgovarjajo, da so prijetni, prostorni, urejeni in domači. Všeč jim je tudi prostornost prostorov in to, da smo pohištvo izdelali sami. Nekateri pa vseeno komentirajo, da jih bo potrebno še preurediti, dodelali in obnoviti in nekateri menijo, da so hladni, nepraktični ali neurejeni. Vprašani imajo tako tudi predloge za izboljšavo, katere bomo umestili v plan prenove.

Glede na asociacije lahko povzamemo, da MCI:

– organizira veliko raznolikih dogodkov.

– skrbi za mlade in dogajanje v Idriji.

– predstavljajo mladi, zagnana in delovna mladina, krasna ekipa in prijeten kolektiv s smislom za humor.

– predstavlja prijeten kraj za druženje, zabavo in neformalno izobraževanje.

Vir in foto: Mladinski center Idrija

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji