Avgust: Mednarodni dan mladih

01 Avg2018
795

Dragi bralci in bralke in soustvarjalci in soustvarjalke portala mlad.si,

Poletje zaznamuje izrazit festivalski utrip in dogajanje, zato smo mesec julij namenili temi “Mladi in urbane kulture“. V sklopu osrednje teme smo vam predstavili več zanimivih kulturno-glasbenih  festivalov in sicer festival Urbano dejanje, festival Gora Rocka ter Festival mladih kultur Kunigunda. Čas počitnic pa je za mlade tudi super priložnost za nabiranje novih izkušenj, zato smo za mnenje o počitniškem delu vprašali  strokovnjakinjo za mlade in trg dela na E-študentskem servisu Vesno Miloševič Zupančič. Med bolj branimi prispevki izpostavljamo tudi zgodbo Uspešni mladi za uspešne mlade, v kateri sta se tokrat predstavili mladi podjetnici Dominika in Katarina Bučar, ki sta s svojo podjetniško idejo nahrbtnikov Boopacks osvojili ljubitelje mode tako doma, kot v svetu.

Avgust: Mednarodni dan mladih

12. avgust je po vsem svetu že skoraj 20 let zapored namenjen mladim. Združeni narodi so namreč decembra 1999 ta dan razglasili za mednarodni dan mladih, z namenom, da bi se o aktualnih temah in vprašanjih, ki zadevajo mlade, razpravljalo vse dni v letu in opozarjalo na njihovo pomembno vlogo, ki jo imajo v družbi.

Na mednarodni dan mladih bomo na uredništvu mlad.si objavili intervju z Maticem Matjašičem, nadobudnim aktivnim Mariborčanom, ki je kljub mladosti do danes izpeljal več družbeno drznih akcij, preko katerih opozorja na položaj mladih v družbi.

Ob tej priložnosti bo besede mladim namenila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič.

Prav tako pa vas bomo ob mednarodnem dnevu obveščali o vseh aktivnostih, ki jih bodo za mlade ob obeležitvi dneva mladih pripravile oganizacije v mladinskem sektorju.

Druge vsebine…

V mesecu avgustu se bomo na uredništvu še posebej potrudili, da bomo o aktualnih vprašanjih, na katere iščete odgovore dijaki in študentje, pripravili več informacij, ki vam bodo v pomoč pri vstopu v novo šolsko leto.

Poleg dogodkov, ki jih za vas pripravlja mladinski sektor, bomo tudi v avgustu poskrbeli, da boste redno obveščeni o vseh aktualnih novicah iz sektorja in tudi širše.

Uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji