Živa knjižnica in otvoritev razstave

DSCN6300_b
24 jul2018
236

LJUBLJANA – Informacijska točka Europe Direct Savinjska in Osrednja knjižnica Celje sta 16. julija organizirali poletno izdajo Žive knjižnice.

V tokratni izvedbi so sodelovali udeleženci mednarodne mladinske izmenjave E-ville skupnosti v boju proti sovražnem govoru in radikalizaciji mladih, ki jo je gostil Celjski mladinski center. 31 mladih iz Španije, Italije, Latvije in Slovenije je z obiskovalci knjižnice in mimoidočimi v Lapidariju na Savinjskem nabrežju poklepetalo o motivaciji za udeležbo na mladinski izmenjavi, o organizaciji in pripravi na odhod iz domovine, o tem, kako se znajti v tuji državi in kako navezati stike z mladimi iz drugih kulturnih okolij. Med druženjem so umetniško preoblikovali sovražni govor, ki so ga v obliki grafitov tekom dneva iskali po celotnem mestu, v pozitivna sporočila in slike.

Rezultate preoblikovanih sporočil ste lahko videli naslednji dan, na uradnem odprtju razstave v Celjskem mladinskem centru, ki je užila tudi nekaj medijske pozornosti.

Projekt se odvija v okviru programa Evropske unije Erasmus + »Mladi v akciji« (“Youth in Action”), za izvajanje katerega v Sloveniji skrbi Zavod Movit NA Mladina. Projekt 2018-1-SI02-KA105-014520 sofinancira program Evropske unije Erasmus+.

logo sofinanciranje

Vir in foto: Celjski mladinski center

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Mednarodno Novice

Sorodni članki

Avtorji