Vsako pihanje res ni zabavno … Iniciativa »Heroji furajo v pižamah« sklenila krog aktivnosti v Koroški regiji.

F_3_r
13 jul2018
194

RAVNE NA KOROŠKEM– Organizatorji večjih zabav se vedno bolj zavedajo pomena prometne varnosti svojih udeležencev, zato smo se z veseljem odzvali povabilu Kluba koroških Študentov na poletni festival Summer Break 2018.

F_1_r

Mladi aktivisti širijo poslanstvo »Heroji furajo v pižamah« (avtor fotografij: Zavod VOZIM).

Mladi so lahko heroji in se zabavajo brez alkohola in drugih prepovedanih psihoaktivnih snovi. To sporočilo smo želeli Heroji, mladinski delavci Zavoda VOZIM, skupaj z organizatorji festivala predati mladim. Na prizorišču festivala, ki se ga je udeležilo 2500 mladih, so mladi aktivisti ozaveščali udeležence o škodljivi rabi alkohola in drugih prepovedanih psihoaktivnih snovi na splošno in v prometu, zanje smo pripravili brezplačne plastenke vode in praktične pripomočke (frizbiji, milni mehurčki, baloni, …), preskusili so lahko tudi alkotest. Večina se je strinjala, da že majhna količina popitega alkohola vpliva na zaznavanje posameznika, in da res ni vsako pihanje tako zabavno.

Da so lahko mladi varno prispeli na in z festivala, smo poskrbeli Heroji skupaj z organizatorji festivala. Toyota, partner iniciative »Heroji furajo v pižamah«, in Klub koroških študentov sta skupaj priskrbela dva kombija, s katerima smo skupaj varno in brezplačno prepeljali 101 mladega iz občin Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica, Črna, Dravograd, Muta, Radlje, Slovenj Gradec in Mislinja. Mladi so bili za organiziran prevoz zelo hvaležni in si želijo, da bi to postalo stalnica v njihovem okolju.

Zabava brez alkohola in drugih prepovedanih psihoaktivnih snovi postaja vrednota tudi na poletnih festivalih. Neprecenljiv postaja dvig ozaveščenosti o pomenu prometne varnosti mladih, ne zgolj udeležencev tovrstnih zabav, ampak tudi organizatorjev, ki se jim približujejo z organiziranimi prevozi.

F_2_r

Trezna glava na zabavi prinese dobro voljo in brezplačno praktično nagrado (avtor fotografij: Zavod VOZIM).

Partnerji projekta »Heroji furajo v pižamah«:Zavarovalnica Generali

Toyota Slovenija

LUNA \ TBWA

BDF

DARS

Ministrstvo za zdravje

Nacionalni inštitut za javno varovanje zdravja

Javna agencija RS za varnost prometa

Mreža MaMa

 

Vir in foto: Zavod Vozim

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji