Seminar za mladinske delavce Don’t ESC from game

31 Jul2018
886

LITIJA Mladinski center Litija vabi na seminar namenjen izmenjavi dobrih praks in izkušenj, izpostavlja pa predvsem metodo gamifikacije (ang. gamification), ki se uporablja predvsem v tako imenovanih »sobah pobega« (ang. escape rooms), ki v zadnjem času pridobivajo na prepoznavnosti in popularnosti. Menimo, da ima metoda velik potencial tudi v neformalnem izobraževanju.

Glavni cilji seminarja oz. treninga so:

– Prepoznati in promovirati metodo »gamifikacije« v neformalnem izobraževanju,

– naučiti se oblikovati »sobe pobega« in jih uporabljati kot izobraževalno orodje,

– promocija skupinskega dela in sodelovalnih iger

-ozaveščanje o pomenu in ohranjanju kulturne dediščine

– razvijanje različnih spretnosti in sposobnosti udeležencev, kot so: ustvarjalnost, aktivnost, organizacijske sposobnosti, socialne, znanstvene in digitalne spretnosti

– spodbujanje razmišljanja o razvoju kompetenc mladinskih delavcev znotraj programa ERASMUS +.

Seminar bo združil 36 mladinskih delavcev iz 10 različnih držav, ki se bodo med 7. in 14. septembrom izobraževali v mestu Errenteria v Španiji.

Kdo se lahko prijavi?

– Starejši od 18. let, ki delujejo na področju mladinskega dela ali na podobnih področjih, (mladinski delavci (zaposleni ali prostovoljci), mladinski voditelji, trenerji v mladinskem delu, učitelji,… )

Stroški

– organizacija povrne potne stroške v višini 275 eurov/oseba, stroški hrane & prenočišča & programa so kriti iz programa E+

 Več informacij v Info Pack-u organizatorjev.

Rok za prijavo je podaljšan do 3.8.2018, prijavite se lahko s kratkim motivacijskim pismom in opisom vaših izkušenj v mladinskem delu, na elektronski naslov info@mclitija.si.

Vir in foto: Mladinski center Litija

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki Mednarodno Projekti

Sorodni članki

Avtorji