Projekt Open

34471776o_b
09 jul2018
244

CELJE – Celjski mladinski center sodeluje v projektu Open, ki združuje 5 mladinskih organizacij in 1 krovno organizacijo iz 5 držav. Namen projekta je razviti spletno platformo za izmenjavo dobrih praks mladinskega dela s petimi skupinami mladih s posebnimi potrebami. Prav tako v okviru projekta, ki je financiran s strani ERASMUS+ razvijamo metodologijo dela za mlade s posebnimi potrebami s področja: avtizma, slepe in slabovidne, diklektike, slušno in gibalno ovirane mlade.

 

Po uvodnem srečanju in sestanku projektnih partnerjev smo se v juniju tako v Sofiji udeležili prvega treninga v okviru projekta OPEN. Namen treninga je bila izmenjava metod dela z mladimi z različnimi oblikami in vrstami ovir. Namen je bil spoznati orodja dela z slepimi in slabovidnimi osebami, avtisti ter dislektiki. Orodja in metode, ki so bile predstavljene na treningu so lahko prenosljive tudi v druga okolja, v druge organizacije, ki tovrstnih aktivnosti ali delavnic za slepe in slabovidne ali disklektike in avtiste še nimajo. Trenerji so predstavili kako lahko vsakodnevne aktivnosti in delavnice adaptiramo tako, da lahko v njih vključimo tudi mlade iz omenjenih ranljivih skupin. V okviru treninga smo obiskali tudi eno izmed srednjih šol v Sofiji z prilagojenim programom.

Naslednji trening bo potekal v Ohridu v mesecu avgustu, kjer bodo predstavljene metode dela z gluhimi in naglušnimi osebami ter z osebami z motnjami v gibanju.

Partnerji projekta so:
1. National Association of Resource Teachers – Bulgaria
2. Center for Youth Activism CYA KRIK – Macedonia
3. CET Platform – Bulgaria
4. OFENSIVA TINERILOR ASOCIATIA – Romania
5. YOUNET – Italy
6. CELJSKI MLADINSKI CENTER

Program: ERASMUS+ KA2 – strateška partnerstva
Trajanje: 1.7.2017 – 28.2.2019

Vir: Celjski mladinski center
Fotografije: Arhiv MCC

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Izpostavljeno Mednarodno Projekti

Sorodni članki

Avtorji