Praznik glasbe na Štepcivalu

Štepc2
09 jul2018
188

LJUBLJANA – Za sodelovanje pri projektu Praznik glasbe smo se že drugo leto zapored v Združenju Sezam odločili, ker ta projekt daje možnost mladim še neuveljavljenim glasbenikom, da se predstavijo kjerkoli v Ljubljani. Na tisti dan namreč prirediteljem in promotorjem ni potrebno plačati prispevkov za SAZAS in IPF. Nam sta to zelo pomembna dejstva in tako smo se odločili, da bomo 21.6. Štepanjskemu naselju ponudili malo kulture pred njihovim pragom. Gre za mednarodno iniciativo “Fette de la Musique”, ki poteka v več kot 120 državah in več kot 400 mestih po svetu. Je kulturni dogodek, ki je usmerjen v promocijo glasbe in njenih ustvarjalcev.

Brezplačni dogodek smo priredili na hribčku pri Ulici Angelce Ocepkove nasproti igrišča za baseball. Dogodek smo priredili tako, da je bilo prisotno veliko sence in pa tudi sonca. Dogodek je pritegnil okoli 100 ljudi, ki so posedali na dek’cah, uživali v glasbi in soncu, igrali družabne igre, se žogali itd. Poskrbeli smo tudi za nekaj sladkega, saj smo povabili Tima Bučarja iz Zavoda za razvoj socialne vključenosti odprte karte, ki je na dogodku pekel palačinke s čokolado. Dogodek je trajal od 16h – 22h. V tem času se je zvrstilo 5 nastopov v živo in 2 DJ nastopa.
Gre za lokalno stvar, saj so bili glasbeniki iz lokalne skupnosti ali njene okolice. Ti dogodki so pri nas namenjeni predvsem za lokalno skupnost, da se le-ta med seboj spozna in bolj poveže. Dogodki, kjer sta prisotni glasba in hrana, pa najbolj »zažgejo« pri doseganju tega cilja. Hkrati pa približujemo kulturo eni izmed ljubljanskih sosesk. Problem Ljubljane je namreč prav v tem, da se večina dogodkov izvaja ali v centru Ljubljane ali v njegovi neposredni bližini in večinoma so še plačljivi. S tem mladim iz »Štepanjca« omogočamo dostopnost do kulturnih dobrin.

Več O programu Štepcival.

Sledi nam na Facebook-u.

Program omogočajo: Združenje SEZAM, Oddelek za mladino MOL, Urad za mladino Slovenije, Četrtna skupnost Golovec, Društvo Konceptov, so.p., Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Vir in foto: Združenje mladih, staršev in otrok Sezam

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji