Poletni foto natečaj

31 Jul2018
1,265

TRBOVLJE – Zagotovo imaš v Zasavju svoj najljubši kotiček, kamor rad_a zahajaš. Morda je ta kraj čisto tvoj, skrit pred drugimi, morda pa ga najraje obiskuješ v družbi prijateljev. V Mladinskem centru Trbovlje mlade spodbujamo k izražanju v sodobnem prostoru in času na različne načine, tokrat preko fotografije. Vabimo te, da se sodeluješ v foto natečaju, ki ga organiziramo z namenom, da tudi v poletnih mesecih, ko marsikdo odhaja na oddih v drug kraj oz. državo, spodbujamo tudi raziskovanje lokalnega okolja in njegove lepote pokažemo skozi fotografski objektiv.

Vabimo te, da nam pošlješ svoje poletne fotografije skritih kotičkov Zasavja, ki so ti najljubši. Razmisli o tem, kaj najraje počneš, kje v naravi se najboljše počutiš, kam bi v Zasavju popeljal_a prijatelja iz tujine in kaj je tisto, kar Zasavje dela edinstveno in lepo. Ključne besede: #zasavje #poletjevzasavju #poletje #skritikotički #pridivzasavje #lahkihnognaokrog
IMG_20180707_182716_resized_20180725_124813373Natečaj bo potekal med 9. 7. in 15. 8. 2018. V tem času v objektiv ujemi svoj najljubši kotiček Zasavja in nam fotografijo najkasneje do 15. 8. 2018 pošlji na elektronski naslov mct@mct.si z zadevo “foto natečaj”. Ne pozabi pripisati svojih podatkov (ime, priimek, datum rojstva, telefonsko številko in elektronski naslov) ter priložiti podpisane in skenirane izjave o avtorstvu ter soglasja staršev (za mlade do starosti 18 let), ki je priloga tega natečaja. Podatke bomo v skladu z Uredbo o varovanju osebnih podatkov hranili v MCT in jih uporabili izključno za potrebe natečaja. Ime in priimek avtorjev izbranih fotografij bo javno objavljen na razstavi. Podatke, ki so predmet tega natečaja, bo MCT hranil tri leta. Izbor najboljših fotografij bo konec avgusta razstavljen v Mladinskem centru Trbovlje.
Vita Petek Trbovlje
Avtorji z udeležbo na natečaju dajejo soglasje, da lahko njihove fotografije z navedbo avtorstva objavimo na spletni strani Mladinskega centra Trbovlje ter razširimo po lastnih kanalih obveščanja z namenom promocije (Instagram, Facebook).

Za več informacij in pojasnila smo ti na voljo na telefonski številki 035612883 (Katarina Kuhar) ali preko e-naslova katarina.kuhar@mct.si.
IMG_20180707_190212_resized_20180725_124828778
Vsako poslano fotografijo je potrebno opremiti z imenom in priimkom avtorja ter jo poimenovati (ji podeliti ime in kraj nastanka). V sklepnem izboru vseh objavljenih fotografij bodo nagrajene tri najboljše iz vsake kategorije.

Pogoji sodelovanja so:

Natečaja se lahko udeležijo mladi med 13. in 30. letom starosti. Mladoletnim udeležencem natečaja starši podpišejo soglasje, ki je priloga k natečaju.
Natečaj poteka med 9. 7. in 15. 8. 2018. Nagrajenci bodo znani do 20. 8. 2018.
Na natečaju lahko sodelujejo ljubiteljski fotografi. Z oddajo del udeleženci natečaja potrjujejo, da so avtorji fotografij in da se strinjajo s pravili in pogoji fotografskega natečaja.
Vsak avtor lahko sodeluje z največ petimi (5) fotografijami.
Fotografije morajo biti v JPG (JPEG) formatu, ločljivosti 300 dpi, po daljši stranici pa imajo lahko največ 3000 px.
Avtorji z udeležbo na natečaju dajejo soglasje, da lahko njihove fotografije z navedbo avtorstva objavimo na spletni strani Mladinskega centra Trbovlje ter razširimo po lastnih kanalih obveščanja z namenom promocije (Instagram, Facebook).
Na lice fotografije ni dovoljeno dodajati podpisov in logotipov.
Obdelava fotografij z računalniškimi programi je dovoljena v mejah, ko se s posegi ne vpliva na vsebino fotografije.
Po zaključku razstave natisnjene fotografije ostanejo v lasti MCT.
Avtor podpiše izjavo o avtorstvu, ki je v prilogi tega natečaja.
Fotografije naj avtorji posredujejo na elektronski naslov mct@mct.si.
V kolikor do razpisanega roka ne bo prispelo vsaj 5 fotografij, si organizator natečaja pridržuje pravico, da natečaj razveljavi oziroma ne podeli nagrad.
Udeleženci natečaja z oddajo prijavnice in fotografij organizatorju natečaja zagotavljajo, da so avtorji fotografij oziroma, da so izključni imetniki avtorskih pravic.
Način ocenjevanja zgodb:

DimnikPrispele fotografije bo ocenjevala komisija v sestavi mladinskih delavcev, profesionalnega fotografa in EVS prostovoljcev Mladinskega centra Trbovlje.
Avtorji se bodo za nagrade potegovali v treh kategorijah: 13-18 let, 19-24 let in 25-30 let.
Žirija bo sprejela v ocenjevanje samo dela, ki so nastala na območju Zasavja.
Žirija bo pri ocenjevanju prispelih fotografij upoštevala naslednje kriterije: ustreznost razpisnim pogojem, kompozicijo in tehnično ustreznost.
Žirija ne bo ocenjevala fotografij z moralno sporno ali protizakonito vsebino ter tehnično neprimernih fotografij.
Avtorji najboljših treh fotografij v posamezni kategoriji bodo prejeli praktične nagrade.
Izbor najboljših fotografij bo konec avgusta razstavljen v MCT.
Komisija si pridružuje pravico, da ne podeli vseh nagrad.

Obvezne priloge:

IZJAVA-O-AVTORSTVU_foto natečaj

SOGLASJE-STARŠEV_foto natečaj

Vir in foto: Mladinski center Trbovlje

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice Uncategorized

Sorodni članki

Avtorji