Pobeg k tabornikom

36434339_1598875486908352_4810593379903602688_o
06 jul2018
517

RADLJE OB DRAVI – V soboto, 30. junija, so mladi v Marenberškem mladinskem kulturnem centru Radlje ob Dravi spoznavali in nadgrajevali taborniške veščine. Prav tako so se preizkusili v praktičnih znanjih, iznajdljivosti in kuharskih sposobnostih.  

Pester popoldan so mladi začeli s sobo pobega, kjer so morali z ekipnim duhom in skupnimi močmi razvozlati različne naloge, uganke in miselne igre. Sodelovale so 4 ekipe mladih in vse so s timskim delom uspešno pobegnile iz sobe. Mlade je čakal težek izziv, saj so morali v neredu poiskati skrite namige in jih nato razvozlati. V uvodu jih je čakalo šifrirano besedilo, ki so ga morali dešifrirati  s pomočjo Morsejeve abecede. To besedilo jih je nato v obliki uganke vodilo k iskanju naslednjega namiga. Vsak uspešno rešen izziv je ekipo pripeljal korak bližje izhodu. Z najdbo skritega ključa so mladi lahko pobegnili iz sobe. Igro smo popestrili tudi z neuporabnimi namigi, ki so vnašali zmedo in mlade začasno vrgli s prave poti. Soba pobega se je izkazala za izredno zabavno in zanimivo, hkrati pa je spodbujala kreativnost, iznajdljivost in sodelovanje.

Vzporedno s sobo pobega so se mladi na terasi mladinskega centra učili, kako se brez vžigalic in vžigalnika prižge ogenj. Spoznali so metodi s kresilom in vato ter pepelom in deščicami. Trud in vztrajnost mladih sta bila poplačana, ko jim je po številnih napornih poskusih le uspelo ustvariti žerjavico, s katero bi lahko prižgali ogenj, ki je nujno potreben za preživetje v naravi.

Aktivno soboto smo zaključili s kuharsko delavnico, na kateri so mladi pripravili dve tipični taborniški jedi: carski praženec, po domače »šmorn« in pečena jabolka nadevana z marmelado. Obe jedi so z užitkom tudi pojedli.

Vir in foto: MMKC Radlje ob Dravi

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji