Mynnova priporočila

Guidelines_b
24 jul2018
220

CELJE – Celjski mladinski center je bil leta 2016 uspešen s konzorcijsko prijavo na razpis programa Erasmus + in tako pričel z novim dvaindvajsetmesečnim projektom Mynnova, katerega cilj je razviti spletno platformo, ki bo mladim socialnim inovatorjem omogočala podporo mentorjev. Mladi inovatorji bodo z razvito platformo imeli podporo pri razvoju socialnih podjetji in s tem prispevali k promociji socialnega podjetništva, inovacij, ter s tem zmanjševali socialno izključenost in brezposelnost.

Poleg spletne platforme je eden izmed ključnih rezultatov projekta tudi priprava smernic oziroma priporočil na področju socialnega podjetništva.

Predlogi smernic projekta Mynnova ozaveščajo nacionalne in evropske tvorce le-teh o podpori efektivnih ekosistemov socialnega podjetništva. Projekt Mynnova jim nudi preverjene in z rezultati podprte metode, s katerimi lahko širijo, delijo ter vzpodbujajo spletno mentorstvo, ki bi omogočilo razvoj trajnostno zasnovanih socialnih podjetij. Med drugim projekt nudi tudi detajlen vpogled v potrebe, s katerimi se srečujejo trenutni pa tudi bodoči socialni podjetniki in navdih, kako se soočiti z njimi.

Trenutno je na voljo angleška različica priporočil, ki si jo lahko prenesete tukaj. Slovensko različico bomo objavili kmalu – proti koncu avgusta.

Poleg Celjskega mladinskega centra so partnerji v projektu Asociata junior achievement of Romania (Romunija), priME Academy AG (Nemčija), University of Nicosia (Ciper) in Law and Internet Foundation (Bolgarija). Projekt se odvija s podporo programa Evropske Unije Erasmus +.

Vir in foto: Celjski mladinski center

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Izpostavljeno

Sorodni članki

Avtorji