Mladi o podjetništvu

35225450_10214051183611479_7828551153729142784_n
03 jul2018
171

NOVO MESTO – V okviru projekta M.I.N.E. (Move in the Next European Youth Strategy), ki je financiran v okviru programa Erasmus+, Ključni ukrep 3, je v mestu Štip v Makedoniji, od 11. do 13. junija, potekal 3. mednarodni sestanek na temo podjetništva (Self-entrepreneurship). Tri-dnevni program je zajemal ustvarjanje lastnih poslovnih idej, seznanjanje udeležencev o strategijah uspeha v poslovnem svetu, pomenu inovacij in trženja ter obisku Univerzitetnega kampusa v Štipu. Udeleženci so izvedli številne aktivnosti, razpravljali ter razvili pobude med mladimi in prisotnimi odločevalci.

Na projektu sodelujejo 4 evropske države (Italija, Španija, Makedonija in Slovenija) in skupno 64 mladih, starih med 18 in 30 let ter 12 politikov odločevalcev. V Italiji partnerstvo sestavljajo Accademia Nuovi Studi Internazionali in občina Taviano; v Španiji občina La Palma Del Condado in the Red Juvenil Conect federation; v Sloveniji Mestna občina Novo Mesto in Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto in v Makedoniji občina Štip in Cool Youth-Association for Cultural and Educational Development.

V nadaljevanju projekta bo izveden še zadnji, 4. sestanek, v Španiji, na temo migrantov in urbane integracije. Glavni cilj projekta je prispevanje mladih k razvoju nove evropske strategije za mlade in vodi udeležence k razpravi o prihodnjih izzivih, s katerimi se bo morala soočiti Evropa, da bi spodbudila sodelovanje mladih pri pripravi, izvajanju in ocenjevanju politik, naslovljenih na njih. Projektne aktivnosti so v skladu s temo 6. evropskega cikla strukturiranega dialoga “Mladi v Evropi: kaj sledi?”, katerega cilj je optimalno premišljevanje in oblikovanje ukrepov za sodelovanje, zlasti z mladimi Evropejci. Pred zaključkom projekta bo predstavljen dokument R.E.S.T.A., ki bo vseboval skupna razmišljanja (Reflect – refleksija), inovativne vsebine, o katerih se bo razpravljalo (Talk-govori), operativne predloge in programske točke namenjene odločevalcem (Suggest-predlagaj), osebne vire in možnosti za konkretno izvedbo predstavljenih predlogov (Engage – sodeluj) ter seznam aktivnosti, ki jih je potrebno izvesti čim širši prenos dokumenta (Achieve-Doseži).

Vir in foto: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji