Metaljot Raspaljot več kot uspešen

IMG_0354
12 jul2018
702

LAŠKOPrvi vikend v juniju, natančneje prvi junijski petek, so se po Laškem razlegali ritmi ekstremne metal glasbe. Društvo ŠMOCL – Študentski, mladinski in otroški center Laško, je namreč organiziralo že osmi festival Metaljot Raspaljot. Tokrat smo se odločili, da bomo festival organizirali v open air izvedbi.

Na festivalu je nastopilo veliko zvenečih imen ekstremne metal glasbe. Glavni zvezdniki so tokrat bili vsekakor poljski Decapitated, pridružila pa so se jim še številna imena slovenske metal glasbe. Vsekakor je potrebno omeniti dve slovenski najbolj znani metal zasedbi, ki še nista skupaj nastopili na istem odru, Noctiferia in Interceptor, vse do našega festivala. Tokrat pa sta, vsaka ob svojem nastopu, poželi navdušenje obiskovalcev. Nastopili so še tehnična death/thrash zasedba Paragoria, belokranjska groove death metal zasedba Sarcom in thrash metal zasedba KAOZ. S svojim pristnim in surovim brutal thrash metalom je nastopila zasedba Panikk, prvi, ki so odprli dogajanje, pa so bili zasedba Valuk, ki so poskrbeli za pravo mero poganskega black metala.

Visok obisk

IMG_9634

Tokrat je bil festival Metaljot Raspaljot prvič open air festival. (Foto: Aleks Ocepek)

Organizatorji dogodka smo bili izredno zadovoljni z letošnjim festivalom, saj nam je postregel s številnimi presežki. Ne samo, da je na našem odru nastopila že omenjena, svetovno znana skupina Decapitated, temveč je bil tudi obisk rekorden. Na idiličnem prizorišču laškega občinskega dvorišča se je namreč zbralo kar okrog 400 ljubiteljev tovrstne glasbe. Če prištejemo še organizatorje in nastopajoče, pa je bilo občinsko dvorišče resnično nabito polno. Tam je bilo namreč skoraj 500 ljudi.

K takšnim številkam sta zagotovo pripomogla nova oblika festivala – open air. Metaljot Raspaljot je namreč letos prevzel 2. mesto največjih metal open air festivalov v Sloveniji. Pa tudi zveneča imena, ki pa jih je, kot pravi Boštjan Klemenčič, koordinator dogodka in sodelavec ŠMOCL-a, vse lažje dobiti v Laško.

»Tekom let je Metaljot Raspaljot zelo pridobival na renomeju tako v Sloveniji kot v tujini, tako da bandi in založbe že redno pišejo nam. Sedaj, ko je stvar utečena, tujih skupin ni težko dobiti,« nam je zaupal naš sogovornik.

Open air festival Metaljot Raspaljot Laško, mesto, ki je že znano po festivalu Pivo in cvetje, tako postavlja še trdneje na zemljevid festivalskih krajev.

Vir in foto: Društvo študentski, mladinski in otroški center Laško

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice Regijski dogodki

Sorodni članki

Avtorji