MCC in preventiva

DSC_0572
02 jul2018
272

CELJE – Celjski mladinski center si prizadeva, da bi s preventivo čim več pripomogel k preprečevanju ter zmanjševanju škodljivih posledic uporabe dovoljenih in nedovoljenih drog oziroma vseh oblik zasvojenosti in drugih tveganih vedenj v lokalnem okolju med mladimi. Z raznimi dogodki ter aktivnostmi jih spodbujamo k zdravemu življenjskemu slogu in skrbi zase. Pri tem sodelujemo z različnimi lokalnimi organizacijami.

Tokrat smo k sodelovanju povabili uspešni Zavod VOZIM, kjer smo na zadnjem koncertu pred poletjem – Trkaj in Predskupina skupaj osveščali mlade o posledicah vožnje pod vplivom alkohola, nudili preizkus z alkotestom, vse, ki so imeli rezultat 0,0, pa smo tudi nagradili. Zavod VOZIM je z iniciativo za manj voženj pod vplivom alkohola opozarjal v sklopu programa Heroji furajo v pižamah, ki so jo podprli tudi omenjeni glasbeniki. Kdo pa so Heroji v pižamah? To so vsi, ki se sredi noči, pa čeprav v pižami, odpravijo po svojega bližnjega in ga varno pripeljejo domov. Nenazadnje pa so Heroji tudi tisti, ki se znajo zabavati brez alkohola.

DSC_0536 DSC_0351 DSC_0651

Zavod VOZIM si z iniciativo “Heroji furajo v pižamah” prizadeva za izboljšanje prometne varnosti mladih in zmanjšanje pitja alkoholnih pijač med mladimi. Ti namreč povzročijo 1/3 vseh prometnih nesreč, ki se zgodijo pod vplivom alkohola. Največ teh nesreč se zgodi ravno ob vikendih in večernih urah, ko se mladi peljejo na oz. vračajo z zabav. V mestnem središču Celja sta mladim v večernih urah na voljo javni prevoz in taksi služba, z veliko slabšo dostopnostjo pa se srečujejo že nekaj kilometrov izven Celja, kar poveča tveganje, da se tem mladim pripeti prometna nesreča, sploh pa, če vozijo pod vplivom alkohola.

DSC_0336 DSC_0663 DSC_0677

Naša skupna odgovornost je, da poskušamo zmanjšati tveganja, ki povečajo možnost za nastanek prometnih nesreč, ter mladim predamo herojsko sporočilo: Heroji so tisti, ki se zabavajo brez alkohola in načrtujejo varen prevoz na in z zabave. Ter seveda vsi, ki se sredi noči, pa čeprav v pižami, odpravijo po svojega bližnjega in ga varno pripeljejo domov. Ker pa Celjski mladinski center ne bi rad mlade odvrnil samo od vožnje pod vplivom alkohola, ampak si želi tudi, da se vozijo spočiti in naspani se je naš MCC Hostel odločil, da ob predložitvi vstopnice na dogodke na Celjskem obiskovalcem nudi ugodnosti na vse tipe nočitev! Tako bomo skupaj poskrbeli za varnost naše mladine.

Vir: Celjski mladinski center

Foto: Nik Skerbiš

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji