Julij: Mladi in urbane kulture

mladi in urbana kultura
02 jul2018
219

Dragi bralci in bralke in soustvarjalci in soustvarjalke portala mlad.si,

Mesec junij smo namenili »Mladim in podjetništvu«. V sklopu osrednje mesečne teme so se nam s svojimi podjetniškimi idejami predstavili trije bodoči mladi podjetniki,  ki so si na svoji podjetniški poti pomagali s projektom MDDSZ za samozaposlovanje mladih. O navdihujočih zgodbah aktivnih mladih smo poročali v okviru natečaja Prostovoljec leta 2017, predstavili pa smo tudi Zavod 404, mladinski tehnološko-raziskovalni center, kjer mlade spodbujajo h kreativni rabi sodobnih tehnologij. Na vprašanja v zvezi s priložnostmi mladih na področju socialnega podjetništva smo odgovarjali z Andrejem Kurentom, vodjo socialnega podjetja Preoblikovalnica, ki odpadnim materialom s ponovno uporabo daje vrednost še uporabnega.

Julij: Mladi in urbane kulture 

Kaj za vas na portalu mlad.si pripravljamo v počitniškem času?

Počitnice so čas festivalov in drugih kulturnih dogodkov, kjer mladi aktivno preživljajo svoj prosti čas. Na uredništvu mlad.si bomo pripravili kratko reportažo o prihajajočih dogodkih v organizaciji Kina Šiška – Centra urbane kulture, ki v Ljubljani skrbi za pestro urbano dogajanje.

O poletnem dogajanju za mlade bomo povprašali tudi Društvo Foton, ki v celoti skrbi za organizacijo festivala Urbano dejanje in mladim ustvarjalcem iz urbanih okolij nudi platformo, preko katere lahko širši javnosti predstavijo svoje delo.

Velik del počitniškega dogajanja so tudi različni mladinski centri po vsej Sloveniji. V okviru osrednje mesečne teme nas bo zanimalo, kaj mladim pripravljajo v času počitnic in kako bodo prispevali h kreativnemu preživljanju prostega časa mladih.

Za intervju bomo prosili Mateja Pelicona in Matejo Lozar, lastnika pivovarne Pelicon, ki sta si prislužila naziv Mladi podjetnik 2017. Ob tej priložnosti ju bomo povprašali o njuni podjetniški ideji in kako jo povezujeta s kontekstom urbane kulture.

O počitniškem delu za mlade in delodajalcih, ki ga ponujajo, se bomo pogovarjali z Vesno Miloševič Zupančič, strokovno sodelavko na e-Študentskem servisu. 

Druge vsebine…

V okviru rubrike Akcija! Predstavitev nevladnih organizacij za mlade, bomo predstavili velenjski festival Kunigunda, ki mladim vsako leto nudi priložnost za spoznavanje alternativnih kultur skozi najrazličnejše umetniške in glasbene aktivnosti.

Ob prihajajočem poletju in počitnicah bomo za mlade pripravili seznam festivalskega dogajanja po Sloveniji.

Poleg dogodkov, ki jih za vas pripravlja mladinski sektor, bomo tudi v juliju poskrbeli, da boste redno obveščeni o vseh aktualnih novicah iz sektorja in tudi širše.

Uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji