Inclusion in ACTion – zadnje srečanje zaključeno Mladi iz 8-ih držav so se še zadnjič srečali v okviru projekta Inclusion in ACTion

inc3
26 jul2018
175

NOVO MESTO – Organizacija Egyesek Youth Organization (Egyesek Ifjúsági Egyesület) je na Madžarskem organizirala še zadnji del usposabljanja “Inclusion in ACTion” za mladinske delavce na temo gledališča zatiranih preko ustvarjanja aktivnosti za mlade, ki vključujejo različne metode, ki se lahko uporabijo v številnih situacijah in delu z mladimi.

inc6

Na sestanku o izgradnji zmogljivosti, ki je potekal med 1. in 6. 7. 2018, je sodelovalo 21 udeležencev iz 8 držav (Španija, Hrvaška, Italija, Litva, Slovenija, Ciper, Nizozemska). Sestanek je potekal v Creative Space Training Centre na Madžarskem, v UNESCO vasici Hollókő.

Tretji, in s tem zadnji del treninga Inclusion in ACTion na Madžarskem je vključeval nadaljnje razvijanje orodij in veščin mladinskih delavcev, ki delajo neposredno z mladimi na lokalni ravni (manjšine, mladi s tveganjem socialne izključenosti), ter spoznavanje in nadgradnjo znanja na področju gledališča zatiranih in prenos le-tega na mlade, s katerimi mladinski delavci delajo. Glavni namen usposabljanja je bil prilagajanje metod na posamezne ciljne skupine udeležencev in ustvarjanje vključujoče delavnice za njih, z uporabo metodologij socialnega teatra in telesnega izražanja.

inc8

Udeleženci so si izmenjali izkušnje na lokalnih ravneh in podelili povratne informacije ter skupaj ustvarjali nadaljnje delavnice. V tem zadnjem delu usposabljanja so prav tako poročali o rezultatih lokalne faze, kjer so preizkušali delavnice na temo socialnega teatra in telesnega izražanja, ki so jih ustvarili s pridobljenim znanjem iz prvega dela usposabljanja. Namen zadnje faze je bil tudi, da se vse delavnice udeležencev zberejo na enem mestu – priročnik, imenovan Inclusion in ACTion, ki bo med drugim vseboval različne metodologije in prakse o govorici telesa, izražanju ter družbenem gledališču, in ki bo kmalu na voljo vsem. Za zaključek so udeleženci tudi razvijali nadaljnje skupne projekte o socialnem vključevanju in opolnomočenju njihovih ciljnih skupin s fokusom uporabe veščin in metodologij gledališča zatiranih in telesne govorice.

Slovenijo sta zastopali predstavnici Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, ki sta se vrnili opolnomočeni z novim znanjem in  idejami za nadaljnje projekte. Preko teh uporabnih metod se bosta tako lahko ljudi doma dotaknili na nov in uporaben način in jim malo drugače predstavili oziroma jih opomnili na zatirane skupine.

Projekt je financiran s strani Erasmus + programa, KA 1 – mobilnost mladih in mladinskih delavcev.

 

Vir in foto: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji