Festivali za mlade Kako preživeti prosti čas med poletjem?

concert-768722_960_720
06 jul2018
266

SLOVENIJA – Počitnice so čas, ko vsako mesto v Sloveniji zaživi v duhu festivalov in zanimivih počitniških dogodkov. Na uredništvu mlad.si smo za vas pripravili seznam festivalov, ki se bodo odvijali v mesecu juliju in avgustu.

KJE IN KDAJ? Sežana, 12.7. do 21.7.2018

Mladinski festival Mladifest vsako leto družabno, športno, kulturno in izobraževalno obarva mesto Sežana. Festival, ki ga organizirata Klub študentov Sežana in Mladinski center Podlaga, bo tudi letos vseboval bogat in raznolik program, ki bo popestril poletne dni marsikateremu obiskovalcu festivala.

KJE IN KDAJ? Ljubljana, 20.7. do 29.7.2018

2579

Dobimo se pred Škucem

Festival Dobimo se pred Škucem – Koncerti, predstave, performensi, modna revija, filma, razstavi, ulična čitalnica, ustvarjalne delavnice, Knjižnica pod krošnjami  ter Škuceva tržnica.Osvežitev po vročih dnevih vam ponuja festival z uveljavljajočimi se umetniki na butičnem odru pred Galerijo Škuc. Gre za preverjena, a večini manj znana dela in izvajalce različnih zvrsti, ki jih je res vredno preveriti v živo, tudi tokrat brez vstopnine.

KJE IN KDAJ? Velenje, 26.7. do 23.8.2018

Festival Kunigunda, festival mladih kultur, je idejni projekt Mladinskega centra Velenje, ki ga v sodelovanju z  mladimi prostovoljci,  letos izvajajo že 21. zapored.  Od samega začetka je festival namenjen predstavitvi produkcije domače mladinske kulture na kar se da nekonvencionalen način. V svojih 20-ih letih je Kunigunda postala simbol mladih, alternativnih kultur v Velenju. Njen program vsakoletno odraža subkulturni mozaik, ki se čez leto sestavi na lokalni kulturni sceni.

KJE IN KDAJ? Ravne na Koroškem, 7.7.2018

706256dc0155cf6e76f90efca1245ce8-rimg-w720-h376-gmir

KKŠ Summer Break

KKŠ Summer Break je nastal leta 2008 kot nepridobitni projekt Kluba koroških študentov, s katerim si je KKŠ prizadeval med študente in druge mlade na Koroškem vpeljati nekaj dodatnega programa na športnem, kulturnem in družbeno-zabavnem področju. Čez dan bo potekal pester dnevni program in športni turnirji, v večernem delu pa se bodo na odru zvrstili različni glasbeniki iz Slovenije in tujine.

KJE IN KDAJ? Ljubljana, 14.8.2018

Mary Don`t Go! je enodnevni glasbeni maraton z nastopi različnih glasbenih ustvarjalcev, predstavitvijo lokalne hrane in pijače, kot tudi Urbano delavnico in Preoblikovalnico, kjer bodo predstavili urbano pohištvo in izdelke s principi nadrecikilranja.

KJE IN KDAJ? Kamnik, 12.8. do 17.8.2018

KamFest poteka vsako leto že od leta 2003, njegovo drugo ime pa je “Festival z razgledom”. Tudi letos bo program zajemavl vse, od otroških predstav, filmskih projekcij do jazzovskih, rock, elektronskih in klasičnih komornih glasbenih koncertov mednarodnih umetnikov. Zaradi kakovosti in raznolikosti, uvrščajo KamFest med najmočnejše lokalne poletne festivale v Sloveniji.

KJE IN KDAJ? Ljubljana, 30.8.  do 31.8.2018

Poulični festival Biti mlad je zakon: Mladi zmaji Bežigrad – Mladinc, organizirajo poulični festival “Biti mlad je zakon”. Namen festivala je približati mladim, družinam in drugim prebivalcem Bežigrada možnosti preživljanja prostega časa v Ljubljani.

Na “Zelencu” med Trebinjsko in Puhovo se boste lahko družili in preizkušali na različnih delavnicah, v petju karaok, uživali ob glasbi, se informirali, …

banca-plakat-500x700

Festival Balanca 2017

KJE IN KDAJ? Zagorje ob Savi, 1. in 2.9.2018

Mladinski center Zagorje ob Savi ponovno pripravlja festival Balanca. V sklopu festivala pripravljajo številne delavnice in predavanja.

KJE IN KDAJ? Ljubljana, 13.9.2018

Festival nevladnih organizacij LUPA 2018: Konec poletja si center Ljubljane rezervirajo nevladniki. Tudi letos na pripravljajo tradicionalni Festival nevladnih organizacij LUPA. Dan, ko se bodo nevladne organizacije v Ljubljani že sedemnajstič družile in svoje raznolike dejavnosti predstavile tako na stojnicah kot z živim programom bo letos potekal na Prešernovem trgu, Tromostovju in Stritarjevi ulici.

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji