Festival mladih kultur Kunigunda Srce, ki utripa za mlade kulture.

Ekipa 2017
20 jul2018
212

VELENJE - V sklopu mesečne teme Mladi in urbane kulture vam na portalu mlad.si predstavljamo Festival mladih kultur Kunigunda. Organizacija in program festivala potekata pod okriljem Mladinskega centra Velenje, v projekt pa je vključenih več kot 80 mladih ljudi, organizacij, društev in klubov. Skozi devetdnevno dogajanje se zvrstijo koncerti najrazličnejših žanrov, skrbno izbrane razstave, inštalacije, performansi, ustvarjalne delavnice, športni dogodki, okrogle mize in predavanja, gosti tudi mednarodni tabor, ki bo letos obarvan plesno. Enaindvajseti zapored bo potekal med 24. 8. – 1. 9. 2018, med drugim napoveduje vrhunske glasbenike in ustvarjalce.

Fotot: Tilyen Mucik

Fotot: Tilyen Mucik

Festival skozi vsa leta ostaja zvest kakovostni alternativi in ceni drugačnost, mlado kulturo postavlja na urbana prizorišča po vsem mestu. Ima posluh za neuveljavljene umetnike in jim daje možnost, da predstavijo svoja dela, vizije in nore ideje, se ne boji hoje po robu in drznih projektov. Ekipa je z lastno produkcijo uspešno in odmevno izvedla več družbeno kritičnih projektov kot so Kunigudra, Svatba: Praznovanje ljubezni in Eksperiment: Titovo Velenje. V Velenje je pripeljala danes znane glasbene skupine že takrat, ko so si še utirale pot do zvezd, uspešne glasbenike in umetnike, igralce, performerje.

Mladi, ki so del Kunigundine ekipe z delom na festivalu dobijo priložnost, da se podrobneje seznanijo z vsemi področji organizacije tovrstnega festivala in tako pridobivajo najrazličnejše dragocene izkušnje, nova poznanstva in velikokrat tudi nov pogled na svet. Starejše generacije prenašajo svoje znanje na mlajše, jih podpirajo in spodbujajo, da sodelujejo tako na programski kot izvedbeni ravni in prav to je vodilo festivala od njegovih prvih korakov do danes.

Kultura, predvsem alternativna, je v teh časih močno podhranjena, a festival Kunigunda je njen močan zaveznik, z vsemi srčneži, ki ga ustvarjajo in z vsemi obiskovalci, ki ga vsako leto podprejo z obiskom.

Enaindvajseti zapored bo potekal med 24. 8. – 1. 9. 2018, med drugim napoveduje vrhunske glasbenike in ustvarjalce kot so Jeru The Damaja (ZDA), Bolesna Brača (HR), Demolition Group, Cvinger, Širom bodo imeli koncert v čudoviti Hudi Luknji, Tilyen Mucik bo razstavljala na Velenjskem gradu. Ponovno bodo odprta vrata ART Pekarne, kjer bodo razstavljali tako lokalni kot drugi ustvarjalci, na ogled bo predstava Svetlane Makarovič: Prekleti kadilci, ki jo izvaja SNG Drama Ljubljana, nadaljeval se bo tradicionalni Tito Skate Session, izšel bo Zbornik ob dvajsetletnici festivala. Vse našteto in še veliko več bo konec avgusta moč doživeti v Velenju.

Foto: Tilyen Mucik

Foto: Tilyen Mucik

Festival mladih kultur Kunigunda gre #skulturonaprej, bistvo pa ostaja isto – srce, ki utripa za mlade kulture.

Več in podrobneje o festivalu in programu TUKAJ.

Vir: uredništvo mlad.si

Foto: Kunigunda

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji