Dobimo se pred ŠKUCem Več kot 45 dogodkov v desetih dnevih

dobimo-se-skuc-1-simao-bess-1000x500
18 jul2018
306

Galerija Škuc 20.07.2018 ob 17.00 do 29.07.2018 23.00

LJUBLJANA – Osvežitev po vročih dnevih vam ponuja festival z uveljavljajočimi se umetniki na butičnem odru pred Galerijo Škuc. Gre za preverjena, a večini manj znana dela in izvajalce različnih zvrsti, ki jih je res vredno preveriti v živo, vse brezplačno.

naslovka

Festival Dobimo se pred Škucem obiskovalcem predstavlja sklop raznolikih kulturi in ustvarjalnosti posvečenih sproščenih popoldnevov in večerov, ki so vsi brez vstopnine in se odvijajo na Starem trgu v Ljubljani. Festival vedno poteka julija, tokrat že sedemnajstič zapored. Namen festivala je s kvalitetnimi kulturno-umetniškimi dogodki dopolniti in popestriti poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ljubljane. Zato vsako leto k sodelovanju z javnim povabilom povabimo nekatere že priznane, a večinoma še neuveljavljene mlade ustvarjalce, ki premorejo nadarjenost in perspektivo, ter si tako v okviru festivala pridobijo priložnost za predstavitev širokem občinstvu. Pester in obsežen festivalski program bo letos obsegal 45 različnih dogodkov. Festival je namenjen širši javnosti različnih starosti in okusov, torej tako otrokom kot mladini in odraslim, ki imajo različne kulturne afinitete. Program obsega koncerte, performanse, gledališke predstave, filmski projekciji, razstavi, ustvarjalne delavnice, Knjižnico pod krošnjami in Škucevo tržnico.

Proteus, arhiv ŠKUC

Proteus, arhiv ŠKUC

V letošnji program smo poleg že ustaljenih festivalskih sklopov, kot so Muzika na Starem trgu, Teater v galeriji, Ustvarjalno2 in Poletne ustvarjalnice, vključili tudi na novo osvežena celovečerna filma režiserja Damjana Kozoleta Usodni telefon in Remington, večerne performanse – kabareje in Knjižnico pod krošnjami.

Katja Šulc, arhiv ŠKUC

Katja Šulc, arhiv ŠKUC

V sklopu Muzika na starem trgu se bodo predstavili: Lorca ti in jaz: Katja Šulc, Urška Centa in Robert Jukič, Jarc Gregorin trio, Proteus, Kukushai, Drajnarjuva vampa, Café mezalcado, Jazoo, Ton Risco european Quartet, Noair in Harp Explosion.

V sklop Teater v galeriji smo vključili tri predstavi za odrasle Brutalci, Moški v visokem stolpcu in Guliver na otoku velikanov, ter osem predstav za otroke Zmajček, Začarani čajnik, Lev in miška, Mehurčki, Marko skače, Kako je Oskar postal detektiv, Mavrična gosenica, Fuj, gosenica!, Kužek in muca, Marsikaj se ti zgodi, ko greš na pot.

Kabaret Tiffany, arhiv ŠKUC

Kabaret Tiffany, arhiv ŠKUC

Večerni performansi vključujejo: Zvočne krajine JUNEsHelen in Alje Petric, dve predstavi Kabareja Tiffany, Fem TV 4.0 in ImproŠke: Navdih.

Letos smo ponovno v program vključili eno in več dnevne ustvarjalne delavnice Sitotisk express: Cankarjanski, Modra fotografija, Gumb-ova re:ciklarnica in še osem enodnevnih ustvarjalnic, namenjene vsem generacijam

Študentje Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil na NTF bodo letos pripravili razstavo
Moda in umetnost. Na drugi razstavi Šestilo, ki bo v produkciji Zavoda Omrežje pa se bodo predstavili umetniki mlajše generacije Ivana Bajec, Nevena Aleksovski, Zoran Pungerčar, Leon Zuodar, Miha Perne in Simon Kocjančič.

Sitotisk Ekspres, Arhiv ŠKUC

Sitotisk Ekspres, Arhiv ŠKUC

V tem pestrem festivalskem programu bo vsakdo gotovo lahko našel vsaj nekaj zanimivega zase.
Sicer pa kadar se ob poletnih večerih ne boste imeli kje ohladiti in sprostiti, se torej ve, da je izbira – Dobimo se pred Škucem.

Festival se bo odvijal od petka, 20. julija do nedelje, 29. julija 2018, vsak dan od 17. ure naprej pred ŠKUCem, na Starem trgu 21 v Ljubljani. V primeru dežja se bo dogajanje preselilo v prostore Galerije Škuc.

Vsi dogodki bodo (še vedno) vstopnine prosti!

Vir in foto: Društvo študentski kulturni center

Dogodek

Dne: 20.07.2018 17.00 ob 17.00
do: 29.07.2018 ob 23.00
Kraj: Galerija Škuc
Povezava

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji