Akcija Očistimo Slovenijo 2018 Povabilo organizacijam v mladinskem sektorju za sodelovanje pri akciji Očistimo Slovenijo 2018

FB_1200x630_post
26 jul2018
188

SLOVENIJAEkologi brez meja vas vabijo, da se pridružite akciji Očistimo Slovenijo 2018  Akcija bo letos potekala 15. septembra 2018, ko se bo v enem dnevu združilo več kot 370 milijonov ljudi iz 150 držav sveta.

Tokratni poudarek je bolj kot čistilnim akcijam posvečen ozaveščanju o preprečevanju nastajanja odpadkov že pred in tudi po sami akciji. Čeprav imamo v Sloveniji tradicijo spomladanskih čistilnih akcij, se nam zdi prav, da to svetovno pobudo podpremo in ta dan izkoristimo za aktivnosti za naše skupno dobro. V nekaterih občinah bodo izvedli čistilne akcije, drugje bodo urejali sprehajalne in učne poti, spet drugje bodo urejali parke, otroška igrišča, izvajali okoljevarstvene delavnice in predavanja.

Spodbudili bi vas radi, da se tudi tokrat organizacije v mladinskem sektorju priključite ali prevzamete lokalno pobudo za kakršnekoli aktivnosti, ki bodo povezale zagnane posameznike v vašem kraju. Tako bomo s skupnimi močmi obeležili pomemben dan za naš planet.

Vabimo vas, da podprete skupna prizadevanja na naslednje načine:

- Prevzamete koordinacijo aktivnosti v vaši občini.

- Pomagate posodobiti register divjih odlagališč.

- Pomagate pri izvedbi posameznih organizacijskih aktivnosti.

- O akciji obvestite vse svoje člane.

- Pomagate pri promociji in informiranju v vašem kraju.

 Za več informacij se lahko obrnete na Ekologe brez meja ali organizatorje na 2018@ocistimo.si.

 Skupaj smo lahko močnejši!

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji