72 ur brez kompromisa Igralca Jernej Gašperin in Nik Škrlec

09 Jul2018
1,407

Življenje ni gledališče in ne predstava, pa čeprav včasih tako zgleda – so resnični ljudje in skupine ljudi z resničnimi težavami. S skupnimi močmi pa lahko obračamo stvari na bolje – zato »72 ur brez kompromisa«!

SLOVENIJA– Življenje ni gledališče, kjer sedemo v udobne sedeže in uživamo v predstavi, doživimo široko paleto vseh možnih emocij in odidemo s predstave (upam da) vsaj malo spremenjeni, boljši. Je del življenja, ampak ni življenje v celoti. Življenje tudi ni predstava in nismo igralci (dobro, nekateri so), kjer igramo drugo osebo, se vživimo v njeno osebnost, težave in veselje, ki jih doživlja, izgovorimo kar pač imamo za izgovoriti. Ker, ko se predstava konča sva spet jaz – jaz in ti – ti, soočena z resničnostjo. Tega se zavedata tudi naša junaka, slovenska igralca – Jernej Gašperin in Nik Škrlec. Gledališče, predstave, igranje, vse to je del njunih življenj, precejšen del. In ta del jima pomaga, da še kako dobro razumeta stisko sočloveka, ljudi, ki pomoč potrebujejo danes, tukaj, zdaj, v realnosti. Ljudi, ki živijo v istem mestu, v isti ulici, navsezadnje celo mogoče v sosednjem stanovanju. Ko smo ju povabili k sodelovanju v projektu »72 ur brez kompromisa« sta se oba z veseljem odzvala.

Njuna glavna naloga je bila posneti promocijski video za projekt “72 ur” v katerem bi mlade povabila k sodelovanju v akciji. Tu je do izraza prišla njuna kreativnost, umetniški talent, predvsem pa dobro srce in pripravljenost pomagati ljudem v stiski. Znotraj izziva sta si zadala še en izziv – lupljenje krompirja. 72 minut – 50 kilogramov! Ni malo. Tudi tu se je pokazala njuna dobrodelnost saj smo krompir podarili Centru Janeza Levca – Osnovni šoli s prilagojenim programom Dečkova, kjer smo video tudi snemali in obenem storili nekaj dobrega za šolarje, ki so zvečer pojedli okusno musako.

S čim vse sta se naša igralca v izzivu srečevala si lahko pogledate v nastalem videu.

72 ur brez kompromisa video

K sodelovanju v projektu “72 ur brez kompromisa” pa ste vabljeni vsi mladi. Zberi svojo skupino in se čimprej prijavite na spletnem naslovu tukaj, kjer izveš tudi vse potrebno o samem projektu. Naredimo skupaj nekaj dobrega za kraj in družbo v kateri živimo! 26. – 29. oktober – dobrodelnost brez kompromisa.

Še enkrat hvala Jerneju in Niku, ki za svoj izziv nista porabila zgolj 72 minut za lupljenje krompirja, ampak ure in ure predpriprave, samega snemanja in pa na koncu še montaže.

Vir in foto: Društvo Mladinski ceh

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Izpostavljeno Mednarodno Nacionalno

Sorodni članki

Avtorji