Zotkini talenti 2018 Zbrani najboljši mladi talenti

11 Jun2018
767

LJUBLJANA – Na prireditvi ZOTKINI TALENTI 2018, s katero je Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) počastila dosežke nadarjenih mladih, ki so na državnih tekmovanjih iz znanj in srečanju mladih raziskovalcev v organizaciji ZOTKS v šolskem letu 2017/18 prikazali največ znanja in dosegli najboljše rezultate, se je zbralo več kot 1200 osnovnošolcev, dijakov, mentorjev ter drugih gostov. Letošnja prireditev je potekala pod častnim pokroviteljstvom prof. dr. Józsefa Györkösa, direktorja Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS (ARRS).

Zbrane je najprej nagovoril dr. Tomaž Boh, državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ki se je mladim talentom zahvalil, da prepoznavajo znanje kot nekaj pomembnega, kot nekaj, kar jim bo v življenju pomagalo doseči njihove cilje, njihove sanje.

Prof. dr. József Györkös, direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS, je mladim talentom, zbranim na odru Gallusove dvorane, povedal: »V letošnjem letu ste bili zelo uspešni, zato ste se tudi uvrstili na oder Zotkinih talentov. Pomembno je, da vsi izražate potencial, moč, voljo in željo, da uspešno delate naprej. V imenu ARRS resnično upam, da se bomo čez leta ponovno srečali.«

18L_4928Svečani dogodek ZOTKS vsako leto organizira v čast najboljšim mladim talentom, ki so se s svojim znanjem, sposobnostmi, z inovativnostjo in ustvarjalnostjo najbolje izkazali v tekočem šolskem letu na državnih tekmovanjih iz znanj z različnih področij in na srečanju mladih raziskovalcev v organizaciji ZOTKS. Na vseh tekmovanjih v organizaciji ZOTKS je letos sodelovalo skupno okoli 60.000 otrok in mladih, od katerih jih je 17.018 za udeležbo na šolskih ali regijskih tekmovanjih prejelo bronasta priznanja. Od teh se jih je na državna tekmovanja pod okriljem ZOTKS uvrstilo 4708, od katerih jih je 1250 prejelo srebrna, 672 pa zlata priznanja.

Najboljših Zotkinih talentov, ki so na državnih tekmovanjih iz znanj z različnih področij in srečanjih mladih raziskovalcev v organizaciji ZOTKS v šolskem letu 2017/18 dosegli najboljše rezultate, je bilo skupaj 638, na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma pa se jih je zbralo 189, saj so bili nekateri med njimi celo dvojni ali trojni nagrajenci. Letošnjo, že osmo prireditev po vrsti, je vodil Nik Škrlec, za spremljevalni program med razglasitvijo nagrajencev in podelitvijo priznanj pa so poskrbeli nadarjeni mladi, ki jih je ZOTKS izbral na za to organiziranem natečaju. Poleg tega so se v okviru dogodka na aleji fakultet in organizacij predstavile tudi tehniške, naravoslovne in druge fakultete ter nekaj podjetij in uspešnih projektov, ki so doma in po svetu predstavljali ZOTKS.

Vir: ZOTKS
Foto: Tamino Petelinšek, STA

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Izpostavljeno Nacionalno

Sorodni članki

Avtorji