Začetna tečaja programiranja in robotike

Tečaji programiranje robotika umetna inteligenca
26 jun2018
390

ŠENTJUR – Te zanima začetni tečaj programiranja ali začetni tečaj robotike? Prijavi se na 3-dnevni tečaj, ki ga organiziramo za mlade, stare od 15 do 30 let. Tečaja bosta potekala od torka, 10., do četrtka, 12. julija 2018, med 9.30 in 15.00 uro v Aktivatorju, ulica Dušana Kvedra 23 v Šentjurju.

Zakaj programiranje? Zakaj robotika?

Programiranje je med podjetji v Sloveniji in po svetu vedno bolj iskano in dobro plačano znanje. Podjetja v Sloveniji iščejo strokovnjake tako s formalno, kot neformalno izobrazbo s področja programiranja, tudi programiranja robotov. Digitalizacija in robotizacija se pospešeno uvajata v delovne procese v industriji in v drugih panogah gospodarstva. Podjetja pa zaradi pomanjkanja kadra zaposlujejo tudi začetnike na teh področjih in jih sama dodatno izobražujejo.

Začetni tečaj programiranja

Na tečaju boš spoznal osnove programiranja v programskem jeziku Java in osnove programerskega razmišljanja. Delavnice v okviru tečaja so pripravljene v sodelovanju s študenti iz FERI-ja in FRI-ja. Cilj tečaja je, da udeleženci tečaja osvojite osnove programiranja, ki ti omogočijo nadaljnje učenje programiranja.

Začetni tečaj robotike

Na tečaju boš izvedel vse o robotih, od razvoja, trenutnega stanja v industriji, do trendov v prihodnosti. Prvi dan boš spoznaval osnove robotike s pomočjo LEGO robotov in programiranja. Drugi dan bo vezan na dejanske primere rabe robotov v industriji. Tako boš pri programiranju spoznaval primere programov, ki se uporabljajo v industriji, s pomočjo profesionalnega programerja pa boš programiral pravega industrijskega robota. Pri izvedbi tečaja sodeluje tudi podjetje Roboteh.

Delavnici o blockchainu in umetni inteligenci

Tretji dan tečajev boste udeleženci izvedeli več o tehnologiji veriženja blokov (blockchain). S pomočjo zanimive predstavitve bodo predavatelji prikazali delovanje, nastanek in razvoj tehnologije veriženja blokov ter predstavili primere uspešnih podjetij iz celega sveta in iz Slovenije.

Pozabili ne bomo niti na umetno inteligenco. Udeleženci tečajev boste izvedeli kaj je in kako deluje umetna inteligenca, kje vse se danes že uporablja in kakšni so trendi v prihodnosti.

Komu sta tečaja namenjena?

Tridnevna tečaja sta namenjena mladim, starim od 15 do 30 let. Tečaja bosta potekala med 10. in 12. julijem, med 9.30 in 15.00 uro, v Aktivatorju, ulica Dušana Kvedra 23 v Šentjurju. Tečaj izvaja skupina mladih programerjev Bodi programer.

Tečaja izvajamo v okviru projekta Ključ in sta za udeležence brezplačna.

Rok in način prijave

Prijaviš se lahko do vključno sobote, 7. julija 2018.
Prijaviš se tako, da izpolniš e-prijavnico. V posamezni skupini je lahko do 10 udeležencev.

Več informacij:

Mladinski center Šentjur
03/747-18-01 ali mladi@ra-kozjansko.si

Ključ-financerji
“Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska komisija iz programa Evropski socialni sklad.”

Vir in foto: Razvojna agencija Kozjansko

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji