Svetovni dan beguncev 2018 v Velenju

IMG_0513
01 jun2018
716

VELENJE – 24. maja 2018 smo v Mladinskem centru Velenje izvedli prvi izmd posvetov ob obeležitvi svetovnega dneva beguncev 2018, z naslovom “Med nami in z nami”.

Posvet je organiziral Inštitut za afriške študije skupaj s partnerskima organizacijama Društvom za razvoj in povezovanje družbenih ved in kultur ODNOS ter Javnim zavodom Cene Štupar – Centrom za izobraževanje Ljubljana.
Na posvetu so aktivno sodelovali: Katarina Štrukelj, vodja sektorja za sprejem in oskrbo, Urad RS za oskrbo in integracijo migrantov, Franci Jazbec, vodja programov, Društvo Odnos
Diana Mironova, oseba z begunsko izkušnjo, Društvo Odnos, Bojan Hajdinjak, direktor Javnega zavoda Cene Štupar, Igor Bratuša, vodja Integracijske hiše Maribor in predstavniki lokalnega okolja: Peter Dermol, podžupan Mestne občine Velenje, Marko Pritržnik, direktor Mladinskega centra Velenje, Tanja Kontič, pomočnica direktorja, Zdravstveni dom Velenje, Brigita Kropušek Ranzinger, direktorica Ljudske univerze Velenje, Janko Pogorelčnik, direktor Šolskega centra Velenje in Branka Škulj Nussdorfer, vodja urada za delo, območne službe Velenje Zavoda za zaposlovanje.
Ti akterji so delili svoje dobre prakse, izzive in predloge pri soustvarjanju Velenja ne samo kot mladega in modernega, ampak tudi kot vključujočega mesta. Naslovili so tudi priložnosti za bogatenje družbe, ki jih migranti prinesejo s seboj ter se vprašali kako solidarno zaživeti skupaj.

V sklopu posveta pa so organizatorji odprli tudi razstavo z naslovom Med nami in z nami, ki prikazuje 25 najboljših likovnih del, ki so jih ustvarili osnovnošolci iz 2. do 9. razreda slovenskih osnovnih šol. Likovna dela so nastala v sklopu natečaja »Med nami in z nami« po obisku in vodenem pogovoru otrok s tretjimi osebami z begunsko izkušnjo iz Afganistana in Eritreje.

Vir in foto: Mladinski center velenje

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice

Sorodni članki

Avtorji