Štepcival se vrača!

04 Jun2018
211

LJUBLJANA – Za izvajanje programa Štepcival imamo večletne izkušnje in vzpostavljen odnos z mladimi ter lokalno skupnostjo, ki so skozi osebne pogovore izkazali potrebe: več športnih, kulturnih in glasbenih dogajanj, več infrastrukture za mlade in lokalno skupnost. Ekipa mladih želi te interese z nami tudi realizirati.

V letošnjem letu bomo vzpostavili prisotnost mladinskega uličnega delavca (MUD). MUD bo prek uličnega dela stopil v stik z lokalno mladino in skupnostjo, kar mu bo pomagalo izdelati programski plan mladinskih aktivnosti. Sestavljen bo iz lastnih programskih aktivnosti: programsko delo MUD za mlade (npr. mapiranje dogajanja, visenje, pogovori, družabne igre, informiranje, kreativne delavnice), lokalne aktivnosti (že uspešno izveden Dan glasbe obarvan vsako leto z drugo spremljevalno tematiko (npr. šport, art market, kultura); vodna drča; Dan ČS Golovec). Program aktivnosti bo obsegal tudi mladinske aktivnosti, ki jih bodo lahko prispevale tudi zainteresirane lokalne organizacije kot povezovanje z lokalno mladino.

Na terenu bodo prisotni tudi Ulični Zmaji – ulična ekipa iz Javnega zavoda Mladi zmaji in pa ekipa Mreže mlada ulica.

Kaj pa bomo skupaj z mladimi počeli v drugem in tretjem letu? Kmalu! ☺

Ekipa Štepcivala
FB: Štepcival
Kontakt: maruša@postajamoste.si

Program podpira: Oddelek za mladino MOL, Urad za mladino Slovenije, Četrtna skupnost Golovec, Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Vir in foto: Združenje mladih, staršev in otrok Sezam

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji